Salla Sipponen osallistui viimeistä kertaa nuorten SM-kisoihin

6.8.2017

Suur-Keuruun juttu 5.8.2017

Mestariksi jo viidettä vuotta peräkkäin – Salla Sipponen osallistui viimeistä kertaa nuorten SM-kisoihin

Uutiset05.08. 17.29

Anssi Mäkinen

 

Salla Sipponen on voittanut Kalevan kisoissa Suomen-mestaruuden vuosina 2017 ja 2016.

 

 

SUUR-KEURUU

 

Roosa Maskonen

 

Keuruun Kisailijoiden kiekonheittäjä Salla Sipponen voitti 22-vuotiaiden suomenmestaruuden Kauhavalla käydyissä nuorten SM-kisoissa elokuun ensimmäisenä viikonloppuna. Mestaruus oli Sipposelle jo viides peräjälkeen.

Sipponen on voittanut kahdesti 19-vuotiaiden suomenmestaruuden ja kolmesti sijoittunut 22-vuotiaiden sarjassa ensimmäiseksi. Kisat olivat 22-vuotiaalle Sipposelle viimeiset nuorten SM-kisat.

Sipposen voittoheitto kantoi 54,03 metriä. Toiseksi sijoittunut Vilma Pakkala kiskaisi kiekon 49 metriin.

–Tuntuu, että piikki puuttuu. Tällä hetkellä heitän kisoissa tuollaista tasaisen tappavaa lukemaa. Kaikki heittoni olivat sellaista 52–54 metrin luokkaa. Tunnen, että kropasta voisi irrota paljon enemmänkin. Täytyy vaan saada tekniikka kohdalleen, hallitseva kiekonheiton suomenmestari Sipponen sanoo.

Sipposen ennätys syntyi tänä kesänä Kokemäellä, kun hän kiskaisi kiekon heinäkuun ensimmäisenä päivänä 57,39 metriin. Loppukautena hän aikoo tavoitella pitkiä heittoja.

Parin viikon päästä Sipposen pääsee heittämään kiekko Taiwanin Taipeihin. Hän lähtee sinne yliopisto-opiskelijoiden MM-kisoihin edustamaan Suomea.

Kahden viikon reissun jälkeen edessä on vielä Ruotsi-Suomi maaottelu, joka kisataan tänä vuonna Tukholmassa.

– Toivon, että pystyn heittämään vielä kauden parhaani, Sipponen sanoo.

Keuruun Kisailijoiden kiekonheittäjä Veikko Laitinen ja keihäänheittäjä Lassi Saarinen heittävät huomenna sunnuntaina 6. elokuuta nuorten SM-kisoissa Kauhavalla.

 

 

ONNEKSI OLKOON LASSI JA VEIKKO!!

Suur-Keuruu

Roosa Maskonen

 

Keuruun Kisailijoiden keihäänheittäjä Lassi Saarinen sijoittui pronssille nuorten SM-kisoissa 22-vuotiaiden sarjassa. Nuorten SM-kisat käytiin Kauhavalla elokuun ensimmäisenä viikonloppuna. Saarisen keihäs kantoi 70,1 metriin.

Mies olisi kaivannut pidempää heittoa.

–Yritin saada hyvää heittoa, mutta se ei nyt onnistunut. Onhan tuo sijoitus ihan ok, kolme vuotta sitten suomenmestaruuden 19-vuotiaiden sarjassa voittanut Saarinen kommentoi kisan jälkeen.

KeuKin kiekonheittäjä Veikko Laitinen sijoittui neljänneksi 22-vuotiaiden sarjassa 50,02-metrin heitollaan.

 

 

ONNITTELUMME SALLALLE, JUKALLA JA TAUSTAJOUKOILLE!!!!!!!!!!!!

SALLA KIEKONHEITON SUOMENMESTARI 2017

suur-keuruu 24.7.2017

Nahkea kisa ja papan kannustus katsomosta riittivät suomenmestaruuteen – nyt tähtäimessä 60 metrin kaari

Roosa Maskonen

 

Keuruun Kisailijoiden kiekonheittäjä Salla Sipponen voitti suomenmestaruuden Kalevan Kisoissa viikon vaihteessa. Sipponen lähti kisaan puolustamaan viime vuoden mestaruuttaan.

Voitosta huolimatta, kisa ei kulkenut keuruulaisella kovin hyvin eikä mestaruus irronnut helpolla.

–Se oli aika sellainen nahkea ja tasapaksu kisa minun osaltani. Mestaruutta sieltä kuitenkin lähdin hakemaan, ja sellainen tuli eli tyytyväinen saa olla, Sipponen sanoo maanantaina.

Ensimmäisellä kierroksella Sipponen heitti kiekon 52,64 metriin ja se riitti pitämään kärkipaikkaa kuudennelle eli viimeiselle kierrokselle saakka. Viimeisellä kierroksella Krista Uusi-Kinnalla heitti kisan uuden kärkituloksen 52,70 metriä.

–Sisuunnuin siitä, kun Uusi-Kinnalla heitti ohitseni. Sain ladattua omaan viimeiseen heittoon jäljellä olevat voimat, Sipponen sanoo.

Katsomossa kannustivat Sipposen perheenjäsenet ja paikalle tulleet keuruulaiset. Erityisesti nuoren urheilijan mieltä lämmitti isoisän, 89-vuotiaan Esko Sipposen, läsnäolo.

Lopulta Salla Sipposen voittoheitto kaarsi 53,27 metriin.

Se riitti suomenmestaruuteen, mutta se jäi kuitenkin monta metriä Sipposen henkilökohtaisesta ennätyksestä.

Tällä kaudella Sipponen on kiskaissut kiekon 57,39 metriin. Kiekonheittäjän tavoitteena onkin lähennellä 60 metrin rajapyykkiä.

–Yleensä tähän aikaan kaudesta olen jotenkin väsynyt, mutta nyt odotan vielä innolla näitä muutamia tulossa olevia kisoja. Ja sitä, että pääsen treenaamaan kunnolla.

Vaikean alkukauden jälkeen heittäminen on nimittäin vasta nyt alkanut toden teolla luistaa.

–Ei minulla ole koskaan ollut näin rankaan alkukautta ja kevään harjoittelujaksoa, Sipponen sanoo.

Vaikeuksia on tuonut selän toiminnallinen haitta, joka aiheuttaa kipua heittäessä. Sipponen on joutunut turvautumaan aiemmin esimerkiksi kortisonipiikkiin ennen kisoja. Kivut on kuitenkin nyt saatu kuriin, ja Sipponen kokee olevansa iskussa.

–Kiva kausi tämä on ollut, vaikeuksista huolimatta.

Kauden pääkisat olivat Sipposille Puolassa käydyt nuorten EM-kisat, joissa hän sijoittui viidenneksi.

Tänä kesänä on edessä ainakin vielä Suomi-Ruotsi maaottelu. Ja mahdollisesti opiskelijoiden Olympialaiset Taiwanissa.

Kesän loppuun asti Sipponen treenaa valmentajansa Jukka Vilkkilän kanssa kotikentällään Keuruulla. Syksyllä on edessä muutto Tampereelle, jossa Sipponen suorittaa fysioterapiaopintoihinsa kuuluvan harjoittelun.

Tulevista vuosista Sipponen ei vielä osaa sanoa. Urheilija elää kausi ja kisa kerrallaan. Kaikkien aikojen suomenennätys käy tosin joskus mielessä. Se on 67 metriä. Ensin on kuitenkin ylitettävä se 60 metriä. Toivon mukaan vielä tänä kautena.

 

 

KEURUUN JUHANNUSKISAT 23.6.2017

TULOKSET