KISAILIJOIDEN HIIHTOJAOSTOLLE TÄHTISEURA-TUNNUS

20.4.2018

SUUR-KEURUU​ URHEILUPALSTA​MA 23.4./TO 26.4.2018​

Matti Harju

 

Kisailijoiden hiihtojaostolle Tähtiseura-tunnus 

Kisailijoiden hiihtokauden päättäjäisiä vietettiin perjantai-iltana (20.4.) Keurusselän liikuntapuiston Töyssy-Tuvalla.Stadionin maalisuoran lumenrippeet muistuttivat hiljan päättyneestä hiihtotalvesta.

Menneen talven menestynein oli M17-sarjan Eemil Helander. Tammikuussa Iisalmessa Eemil oli kultamitalisti vapaan hiihtotavan yhteislähtöisellä 15 kilometrillä. Hopeaa tuli perinteisen hiihtotavan 10 kilometrillä. Tampereella maaliskuussa Eemil hiihti hopeaa vapaan hiihtotavan 15 kilometrillä.

– Tampereen maaliskuun nuorten SM-hiihtojen jälkeen en käynyt enää hiihtokilpailuissa, vaan vaihdoin sukset juoksutossuihin, Eemil kertoi.

Helander edustaa hiihdossa Keuruun Kisailijoita ja yleisurheilijana Jyväskylän Kenttäurheilijoita. Viime vuonna Helander voitti M17-sarjan suomenmestaruuden Vierumäellä ja vuonna 2016 M15-sarjan Vöyrillä. Eemil juoksee 6.toukokuuta maastojuoksun SM-kisoissa Perniössä edelleen M17-sarjassa. Petäjävetinen Eemil opiskelee Jyväskylässä Voionmaan lukiossa.

Vuoden 1997 MM-viestipronssimitalisti Kati Lehtosen hiihtojaostolle lahjoittaman Tsemppaaja-kiertopalkinnon sai vuodeksi haltuunsa Iiris Helander, joka oli maaliskuisen Kuhmon hopeasompafinaalin N15-sarjan neljäs.Hiihtokerhon vetäjänä palkittiin Anni Ruokonen. Talven Keuruu-Jämsä hiihtocupiin osallistuneille nuorille oli varattu pipot. 

Hiihtokauden päätöspäivänä tuli olympiakomiteasta hiihtojaostolle tieto, että Kisailijoiden hiihtojaosto on valittu Tähtiseuraksi, joka on oikeutettu käyttämään viestinnässään lasten ja nuorten Tähtiseura -tunnusta. Tähtiseura on Olympiakomitean, lajiliittojen ja liikunnan aluejärjestöjen uusi seurojen laatuohjelma, joka korvaa entisen Nuori Suomen..

Tähtimerkki on lupaus laadusta nykyisille ja uusille seuran jäsenille sekä heidän lähipiirilleen ja tukijoille. Tähtimerkki on osoitus modernista, ketterästä ja inhimillisestä toimintatavasta, joka sopii kaikille liikkujille. Se vastaa erilaisten liikkujien tarpeisiin, mutta myös kehittyy heidän mukanaan, todetaan Olympiakomitean tiedotteessa.

 

TEKSTI JA VALOKUVAT/ MATTI HARJU 20.4.2018

 

Suur-Keuruu kuva:

170 ja 169) Eemil Helander palkittiin kolmesta nuorten SM-mitalista. Iiris Helander palkittiin Kaisa Lehtosen lahjoittamalla Tsemppaaja-kiertopalkinnolla.