Lisenssit

Kausi 2019-2020

Sinun on ensin rekisteröidyttävä www.suomisport.fi. sivulle ennen kuin seura pystyy maksamaan lisenssit. (koskee ensi lisenssiä)

Alapuolella tarkemmat ohjeet rekisteröitymiseen

Janne Mörskyltä lisää tietoa ongelmatilanteissa puh. 050 598 7484

Suomen hiihtoliiton kilpailulisenssi maksetaan seuran puolesta. (Kilpailulisenssit, Skipassit)

FIS-lisenssi täytyy maksaa itse!

Kilpailulisenssi on pakollinen kansalliseen ja sitä ylempään kilpailutoimintaan osallistuville 13 - 64 -vuotiaille.

Skipassi on jokaisen hiihtolajin harrastajan edullinen vakuutuksen sisältävä lisenssituote sekä 12-vuotiaille ja nuoremmille (vuonna 2007 ja myöhemmin syntyneet) ja 65-vuotiaille ja vanhemmille (vuonna 1954 ja aiemmin syntyneet) myös kilpailulisenssi kansalliseen kilpailutoimintaan.

FIS-lisenssi (FIS-koodi) on käytännössä rekisteröityminen Kansainvälisen Hiihtoliiton FIS-listalle eli ranking-listalle. FIS-lisenssin lisäksi tarvitaan aina myös kansallinen kilpailulisenssi ja vakuutus, vaikka osallistuisi vain FIS-kilpailuihin.

Rekisteröityminen ja lisenssin osto

Profiilin luominen Suomisporttiin (tehdään kertaalleen ennen lisenssin ostoa)

1. Mene osoitteeseen www.suomisport.fi ja klikkaa sisään Suomisporttiin.

2. Aloittaaksesi tilisi luomisen tai kirjautuaksesi sisään, anna puhelinnumerosi, johon voit vastaanottaa tekstiviestejä tai sähköpostiosoitteesi. Alaikäisen lapsen huoltaja: käytä omaa yhteystietoasi. 

3. Jos käytit puhelinnumeroasi, saat tekstiviestinä kertakäyttöisen kirjautumiskoodin, jonka syöttämällä voit jatkaa tilisi luomista. Jos käytit sähköpostiosoitettasi, saat sähköpostiisi linkin, jonka kautta voit jatkaa tilisi luomista.

4. Anna loput tilin luomiseen tarvittavat tiedot ja klikkaa Luo tili. Alaikäisen lapsen huoltaja: käytä kaikkia omia tietojasi.

5. Luotuasi tilisi näet oman profiilisi. Suomisport-profiilissasi näkyvä Sportti-id:si saattaa olla muu kuin entinen ID:si, joka päivittyy profiiliisi myöhemmin.

Vakuutusvelvollisuus on urheilijalla. Voit ostaa Sporttiturva-vakuutuksen Suomisportissa tai erikseen vakuutusyhtiöltä, mitä suosittelemme silloin kun harrastat usempaa lajia.