Liesjärven Luja - Keuruun Kisailijain kyläosasto

Liesjärven Luja

Urheiluseura Liesjärven Luja on Keuruun kisailijoiden alainen kyläseura, joka on perustettu 2.2.1965. Alkuperäinen nimi, joka tuolloin vahvistettiin oli Keuruun Kisailijain Pohjoinen Kyläosasto. Urheilulajeiksi päätettiin ottaa, hiihto. yleisurheilu ja lentopallo. Myös jumppailtoja päätettiin pitää. Vuoden 1968 vuosikokouksessa seuran nimi muutettiin Liesjärven Lujaksi.

Vuosien varrella seuran lajivalikoima on monipuolistunut. Kylän nuorten ohjelmaan on tullut suunnistusta, ampumahiihtoa, sählyä, jääkiekkoa ym. ja menestystä on tullut aina SM- ja MM-tasollakin asti.

Hirvijärvi-hölkkä oheistapahtumineen järjestettiin ensimmäisen kerran 1977. 30-vuotisjuhlahölkkä juostiin heinäkuussa 2006 ja se keräsikin ennätysmäärän osallistujia ja yleisöä. Hölkän yhteydessä on järjestetty myös hölkkätanssit Hirvikylän lavalla.    Lue hölkästä...

Koulun luo tehtiin talkootyönä valaistu hiihtolatu vuonna 1992. Avajaisia juhlittiin 22.1.1993.

Liesjärven Luja järjestää kilpailuja lapsille ja nuorille eri lajeissa, avustaa nuoria stipendein, leiriavustuksin ja Keuruun Kisailijoiden pukuavustuksin. Luja on pitänyt talvisin hiihto- ja kesäisin urheilukoulua, sekä järjestänyt aikuisille mm. patikkaretkiä ja sauvakävelyä. Luja on tarjonnut talvikausina Liesjärven ja Lavikon kyläläisille myös sählyvuoron Ähtäri-hallilla.

Luja toimii tiiviissä yhteistyössä Liesjärven kyläseuran kanssa järjestäen yhteisiä tapahtumia: talvella hiihtoa ja kesällä kenttäpelejä (jalkapallo, saappaanheitto ym.). Vuonna 2006 Luja ja kyläseura kalustivat Liesjärven koululle kuntosalin kyläläisten käyttöön.

Liesjärven Lujan tavoitteena on innostaa nuoria liikuntaan ja saada myös aikuisväestö pitämään kunnostaan huolta. Seura ei peri jäsenmaksua ja käytännössä jäseninä pidetäänkin kaikkia nykyisiä ja entisiä Liesjärven kyläkunnan asukkaita.

Lainaus Liesjärven kylän www-sivuilta

https://sites.google.com/site/liesjarvenkylaseura/home

Hirvijärvihölkkä-tapahtumat

Lue lisää...