Ratamestarin lausunto

 

Ratamestarin lausunto:

 Keuruun Kisailijat järjestää AM pitkän ja -viestikilpailun Sysivuoren ja Ilovuoren maastoissa.Kartat ovat Jukka Vilkkilän käsialaa. Molemmat karttalehdet on tehty, jo 2000-luvun puolenvälin aikaan, mutta molemmat kartta-alueet on ajantasaistettu viimeksi tänä kesänä.Maasto on perus Keski-Suomalaista metsämaastoa, muutamine suurine mäkineen.Sysivuorenpuoli on paremmin työmiehen tai -naisen maastoa, jossa maastopohja on raskaskulkuisempi, kuin Ilovuoren puolella.Sysivuoren kartalla näkyy hakkuiden ja metsänhoidollinen työnjälki selvemmin, kuin Ilovuoren alueella.Sysivuorenkartta on selkeästi vihreämpi, mutta kilpailija pystyy nämä alueet osin välttämään rohkeilla reitinvalinnoilla, jolloin tarjolle jää mielestäni varsin mukavaa suunnistusmaastoa.Sysivuoren puolella osa poluista on melko tukkoisia pajun ja heinän johdosta, mutta erottuvat maastosta varsin hyvin.Kuvionrajat ovat selkeitä ja kahden samalla vihreällä kuvatun kuvionrajan alue on varsin nopeakulkuista.Ilovuori taas tarjoaa suunnistajalle selkeästi nopeapohjaisemman ja -kulkuisemman alueen runsaine polkuviidakkoineen, toki kartalta löytyy vihreää väriä, mutta nekin on kierrettävissä eri reitinvalinnoilla.Nuorimpien sarjojen radat on suunniteltu niin, että kulkukelpoisuus on hyvää alusta loppuun molempina päivinä.

Osa kilpailijoista joutuu ylittämään tien 58 henkilökohtaisen kilpailusuorituksen aikana. Tie on ylitettävä järjestäjien opastamasta kohdasta. Jokainen kilpailija on itse vastuussa turvallisesta tien ylityksestä.Nuoremmat ja varttuneemmat kilpailijat, jotka lähtevät matkaan lähtö 2:sta, eivät joudu tietä ylittämään, vaan heidän kilpailusuoritus toteutetaan Ilovuoren puolella.Kaikkien kilpailijoiden radat on suunniteltu, niin että niillä mitataan sekä ”venttiilinousua”, että suunnistustaitoa.Osa rasteista sijaitsee melko lähellä toisiaan, joten muistakaa tarkastaa rastikoodit. Varsinkin viestin osalta tarkastakaa lisäksi rastimääritteet.Olen koejuossut H 21 henkilökohtaisen ja H21 ja H40 viestiradat reilulla ”pintakaasulla”, ihanneaika lauantaina (1.20) tullaan alittamaan, mutta sunnuntaina 40min on jo kovaa valuuttaa.

Ratametsuriryhmä toivottaa kilpailijoille täysipainoista suunnistusviikonloppua, mukavia elämyksiä ja onnistuneita rastinottoja.

Ratametsuriryhmän puolesta
Juha Koskinen