Antti Vainio - Ilkka 28.7.1981/16.9.2013

Toimittaja Antti Vainio muistelee Zatopekien haastattelua kesältä 1981
"Nuoren toimittajan tähtihetkiä
Työskentelin vuonna 1981 ensimmäistä kesääni sanomalehti Ilkan urheilutoimituksessa. Tiesin toki ketä Zatopekit olivat, joten olin innoissani, kun sain hoitaakseni jutunteon heidän Seinäjoen-vierailultaan.
Mieleen jäi, että Emil ja Dana olivat erittäin ystävällisiä ja tuntuivat todella viihtyvän Suomessa. Myös vierailun isännistä hehkui suuri kunnioitus Helsingin olympialaisten tarunhohtoisia sankareita kohtaan.
Muistan, että saimme nyt jo edesmenneen Vaasa-lehden toimittajakollega Juhani Pikkaraisen kanssa Zatopekeilta Zetor-lippikset. Valitettavasti tuo nimikirjoituksilla varustettu päähine ei ole minulla enää tallessa. Täytyy myöntää, että lippis ei ollut ihan niitä virtaviivaisimpia, vaan sangen karkeaa tekoa oleva vaaleanruskea lakki. Kovana suunnistusmiehenä tunnettu Pikkarainen totesikin siihen, että kyllähän tätä sentään metsässä voi pitää...
Olin sen verran tohkeissani tilanteesta, että kuvautin itseni Zatopekien kanssa. Kuvakin on varmaan jossakin hyvässä tallessa, mutta ei viimeksi sitä etsiessäni löytynyt. Tänä päivänä moinen temppu tulkittaisiin varmasti epäammattimaiseksi fanittamiseksi, mutta silloin en tuota miettinyt..."
Antti Vainio