Raaka-Rollen Kopla - Rolf Haikkolan juoksutalli 1960-luvulla

Kuvassa keskellä Parta-Pekka, tummatukkainen on Tauno Wallenius ja toisella puolen Pertti Sariomaa.

Tauno ja Pertti olivat maaottelumiehiä molemmat. Tanella oli Koplassa prokuristin virka, Petu vastasi kalustosta.
(Koplan ainoalle poikamiehelle Timolle lankesi siveyspoliisin virka). Esikuvana tietysti vanha itämainen apinapatsas aiheenaan "Ei puhu mitään, ei näe mitään, ei kuule mitään"
- kopla yrittää harjoitella olemaan ihmisiksi urheilukentillä...

- - - -

 

Raaka-Rollen Kopla päämajansa edustalla Vas, Timo Iitiä (Himo-Timo), Pertti Sariomaa (Bison), Tarmo Wallenius (Osmo), Pekka Juutilainen (Parta-Pekka), Ilmari Kurkivuori (Imppa) ja Keijo Ceder (Karski-Keijo)

Paidat oli itse suunniteltu ja painettu linoleum-työnä Vierumäen urheiluopistossa. Ne herättivät paljon pahennusta, vanhoillisten mielestä vain urheiluseuran tunnusten alla sai esiintyä urheilukentillä.
Urheiluliittoa vaadittiin puuttumaan asiaan. Toiminnanjohtaja Armas Valste oli kuitenkin huumorimiehia ja päinvastoin laittoi työhuoneensa seinälle koplan ison julisteen.
"Raaka-Rollen Kopla on päässyt irti - kiinniottajille paikka Koplassa". Itse tehty sekin, kuvissa jäsenet poliisityyliin kuvattuna edestä ja sivulta.

Pahennusta herätti myös Koplan päämajateltta, joka muutaman kerran järjestäjien toivomuksesta
pystytettiin kisojen ajaksi kentällekin, ja yhden kerran - ilman toivomusta - myös stadionille. Kuvassa päämaja on Seinäjoen kentän vierellä.