Viikin Virsta juostiin helluntaiaattona

Facebook Kisailijat - yleisurheilu       Facebook Kisailijat - hiihto

- - - -

Neljäkymmentä osallistujaa juoksi tai kuntoili lauantaina Kisailijoiden 100-vuotisjuhlatapahtumiin kuuluvan Viikin Virstan kasarmialueen Viikin kiveltä yhteislähtönä liikuntapuistoon kevyen liikenteen väylää pitkin.

Alkuperäinen Viikin Virsta juostiin vuonna 1853 virstan (1068,80 m) mittaisena ja voittaja sai silloin palkinnoksi 40 hehtaaria maata torpanpaikaksi. Nyt palkittiin neljän kilpasarjan voittajat valkealla kirjekuorella ja kolme parasta saivat palkintopytyt.  Kaikki osallistujat saivat maaliin tullessaan muistopalkinnon kolmen virstan eli n. 3,2 kilometrin suorituksesta.
Miesten sarjan nopein oli Joni Seppä (10.35), naisten Irina Nousiainen (13.32), N15-sarjan Iiris Helander (14.35) ja M15-sarjan Eemil Helander (11.55). Kuntoilusarjan nopein oli Kimmmo Heljasvuo (12.17).

Montosmäen 1,45 kilometrin kirimaalin voitosta Mikael Niemelä palkittiin pienoisvellikellolla.

Ennen palkintojenjakoa haapamäkiset musisoijat Raija Järvensivu, Hannu Joenniemi, Markku Lehto ja Pekka Koski esittivät maailman ensiesityksenä sanoitetun musiikkiesityksen "Viikin Virsta", jota kuunneltiin hartaana.

Seuraava Kisailijoiden 100-vuotisjuhlatapahtuma on Herpmannin poikain juhannuskisat juhannusaattona.

Teksti ja kuva: Matti Harju

Kisailijoiden puheenjohtaja Paavo Lintula (oik) asensi Kari Vesterisen kanssa lähtömerkkinä käytetyn vellikellon telineeseen.
Harrasta musiikin kuuntelua johtoportaassa...
Kunniapuheenjohtaja Jussi Arkkila nauttii musiikkiesityksestä ja Matti Saarinen (oik) myös.
Haapamäkiset musisoijat esittivät ensiesityksenä "Viikin Virstan"