Ampumahiihto

Arttu Remes jälleen SM-mitaleilla

Rulla-ampumahiihdon SM-kisoissa 11.-12.9.2021 Hollolassa Arttu Remes onnistui jälleen hyvin. Hopeaa lauantain pika-matkalla ja pronssia sunnuntain yhteislähdössä sarjassa M15.  

Pika-matkalla ensimmäisellä ampumapaikalla sarjan ainoa nolla-ammunta ja hyvä hiihto toivat toisen sijan tiukassa kilpailussa. Yhteislähdössä kaikki kolme ammuntaa onnistuivat vain yhdellä sakolla ja tuloksena hieno kolmas sija. Kun ammunta on sarjan kärkitasoa ja hiihto kulkee, niin tulokset ovat hienoja. Mitalikolmikko oli sama molemmilla matkoilla.

SM-rulla 2021 Hollola, M15 pikamatka. Arttu Remes hopea

Sisä-Suomen Ampumahiihdon aluetapaaminen 6.9.2021

Suomen Ampumahiihtoliitto järjesti Sisä-Suomen aluetapaamisen Keuruulla Liikuntapuistossa 6.9.2021. Paikalle oli saapunut hyvä edustus useasta seurasta liiton edustajien lisäksi, yhteensä 14 henkilöä.

Ampumahiihtoliiton puheenjohtaja Kalle Lähdesmäki avasi tilaisuuden ja alusti ampumahiihdon aluetoiminnasta, sen kehittämisesta ja lajin harrastamisen yleisestä tilanteesta.

Aluetapaamisessa käsiteltiin ampumahiihdon aluetoiminnan käynnistämistä Sisä-Suomessa.

Kenttäpäällikkö Lauri Elo keräsi mm. tietoa alueen seuroista ja yhteyshenkilöistä ja laittaa tietoa jatkosta. Sisä-Suomen alueen seuraava kokous on Jyväskylässä 11.10.2021. 

Asiasta kiinnostuneet mukaan toimintaan!


Kulta ja kolme pronssia ampumajuoksun SM 2021 kisoista

Ampumajuoksun SM-kilpailut onnistuivat upeasti, kolme urheilijaa toi neljä mitalia. Keuruun Kisailijoiden pieni kilpaileva ryhmä oli huippuvireessä. 

Lauantaina kilpailtiin pikamatkoilla. Arttu Remes voitti hienosti pronssia M14 sarjassa samoin kuin Inka Remes sarjassa N19. Iiris Helander sijoittui myös hyvin, kuudes sija samassa sarjassa. 

Sunnuntain yhteislähtö sujui vielä paremmin. M14 sarjan kolmen ammunnan kilpailussa Arttu Remes oli selkeästi paras ampuja ja voitti kultaa selvällä erolla.  Upea suoritus.

Naisten N19 sarjan yhteislähdössä puolestaan Iiris Helander voitti prossia upean juoksun jälkeen ja Inka Remes oli hienosti neljäs.

SM ampumajuoksut 2021, pikakisa N19: 3. Inka Remes
SM ampumajuoksut 2021, yhteislähtö M16: 1. Arttu Remes Voittajan kommentti: Kisat tuntui hyvältä ja varmaan seuraavaksi rulla SM-kisoihin.
SM ampumajuoksut 2021, yhteislähtö N19: 3. Iiris Helander, 4. Inka Remes (kuva Markus Helander)

Iiris: Juoksu kulki molempinä päivinä ok ja ammuntoihinkin tässä vaiheessa ihan tyytyväinen olen. Kokonaisuutena ihan hyvä viikonloppu, josta hyvä jatkaa matkaa. Sileän hiihdon leirejä on nyt syksyllä sekä ennen lumia vielä jos saisi ampumajuoksun/ampumarullahiihdon kisoja alle.

Inka: Lauantain kisa tuntui juoksullisesti hyvälle. Makuuammunta olisi voinut mennä paremminkin, mutta pysty meni kauden ammuntoihin nähden hyvin. Sunnuntaina juoksu ei lähtenyt, verkkakin tuntui jo tosi huonolta, mutta ammunta kulki ihan hyvin. Treenit jatkuu ja seuraavana rulla-ah-sm.

kuva Markus Helander

Nuorten MM-katsastukset 31.1.2021

Nuorten MM-katsastukset olivat 30-31.1.2021 Hälvälässä siten, että lauantain kilpailuista vastasti Lahden Hiihtoseura ja sunnuntain kilpailuista Hollolan Urheilijat. Koronan vuoksi kilpailuissa oli eritysjärjestelyjä ja ne olivat vain sarjoille M/N 19, 22 ja NYL/MYL sarjoille. Kisoissa oli mukana edustusjoukkueita lukuunottamatta sarjojen kovinta kärkeä.

Kilpailuissa oli mukana Kisailijoiden Inka Remes, joka onnistui hyvin lauantain pikamatkalla. Inka oli N19 sarjassa 8:s ja ainoa nolla-ampuja sarjassaan. Sunnuntain normaalimatkalla ammunta ei aivan onnistunut ja harmittavasti sakkominuutit pudottivat sijoitusta. Kuten ampumahiihdon jälkipeliin kuuluu, kympin sakkiin olisi mahtunut muutamia sakkoja vähemmällä.

Inka Remes Hälvälän komeissa talvimaisemissa. Kuva Sami Remes

Ampumahiihtojaoston kauden päättäjäiset ja uuden aloitus

Ampumahiihtojaosto nautti perinteisesti joulupuuroa ja palkitsi edellisen kilpailukauden urheilijoita ja keskusteli tulevan kauden tapahtumista. Tilaisuus pidettiin rajoitetulla henkilömäärällä ajankohtaisten koronamääräysten mukaisesti Liikuntapuistossa.

Alla kuvia tilaisuudesta.

Ajankohtaisesti varustautuneita osallistujia, maskeista huolimatta taitavat olla vielä helposti tunnistettavia? (Reijo, Kari, Kimmo) Kuva Matti Harju
Inka ja Arttu palkittiin tarvikehankintoihin käytettävillä stipendeillä aktiivisesta ja tavoitteellisesta harrastuksesta ja menestyksestä kilpailuissa. Kuva Matti Harju
Inkan SM-mitalikakku ampumajuoksuista 2020. Ravintola Opus oli loihtinut todella kauniin ja maistuvan kakun. Kuva Kimmo Matomäki

Arttu Remes hienosti hopealle GP-kisoissa Kontiolahdella

Kilpailukausi alkoi hienosti, kun Arttu Remes sai hopeaa Kontiolahden kansainvälisissä ampumahiihdon GP-kisoissa lauantaina 14.11.2020 sarjassa M15.  Sunnuntain normaalimatkalla Arttu oli neljäs. Inka Remes oli molemmilla matkoilla 8:s sarjassa N19.

Tästä on hyvä jatkaa kilpailukautta!

Harjoittelu liikuntapuiston ampumaradalla

Ampumarata on käytettävissä harjoitteluun. Taulujen valaistuksen saa päälle lukitusta huoltokopista, jossa on myös pahvitauluja, kumimattoja ja ampumatukia. Koppi pidetään lukittuna, mutta jos lajiharjoitteluun on kiinnostusta, niin ota yhteyttä.

Samalla alueella harjoittelee mm. jousiampujia ja agility-harrastajia ja heillä on raskaita hankalasti siirrettäviä varustuksia. Ampumataulut 1-5 pidetään kuitenkin aina vapaana harjoittelua varten. Varmista ampumapaikan tilanvaraus (voi olla muitakin tapahtumia) Keuruun kaupungin Julius-varauskalenterista.

Seuraan liittyminen ja jäsenyys

Tästä linkistä löytyy ohjeet jäseneksi liittymiseen.

Henkilön, joka saa seuralta palveluja tai etua, tulee olla seuran jäsen.
Jäsenmaksun tulot siirtyvät koko seuran hallintokuluihin.