Ratamestarin mietteitä

Kilpailukartta on tehty 90 hehtaarin alueelta. Kartan koko ei ole siis kovin iso mutta erinomainen juuri keskimatkan kilpailuun. Kartalta löytyy eri tyyppistä maastoa. Kartan pohjoisosa on hienoa luonnonsuojelualuetta. Suurimmat korkeuserot löytyvät myös kartan pohjoisosasta. Kartan keski- ja eteläosassa on tarkkaa suunnistusta vaativaa korkeuseroltaan vaihtelevaa aluetta. Kartan lounaisosassa on alue hyväkulkuista kangasmaastoa. Yleisesti kartalla liikuttaessa on hyvä näkyvyys mutta keskisuomalainen moreeni maastonpohja hidastaa jonkin verran kulkunopeutta. Isompaa hakkuujätteitä ei maastossa löydy, joten vinovihreää ei ole tarvinnut kartalle laittaa, kun muutamiin tuulen kaatokohtiin.

Radat olen suunnitellut noudattaen keskimatkan aikasuosituksia, osittain hiukan lyhennettynä. Radat on myös suunniteltu rytmillisesti keskimatkan suunnistukseen. Tarjoten lyhyitä rastivälejä sekä pidempiä reitinvalintavälejä (pidemmät matkat).

Kilpailussa käytetään kahta lähtöpaikkaa. Lähdöstä 1 lähtevät sarjat pääsevät heti lähdön jälkeen kartan ominaismaastoon. Ykkösrasteille on myös kohtuu fyysinen osuus tiedossa. Pääsarjat ja nuorimmat ikämiessarjat käyvät kartan pohjoisosan luonnonsuojelualueella. Lähdöstä 2 lähtevät pienimmät lasten sarjat sekä vanhimman sarjan suunnistajat. Nämä sarjat tulevat nauttimaan kartan parhaimmasta maastosta. Kartalla on paljon rasteja ja osa niistä on lähekkäin, joten kannattaa tarkastaa koodi huolella.

Toivotan nautinnollista suunnistuselämystä runoilijan polun varrella! Runojen lausuminen kilpailun aikana tai sen jälkeen on sallittua.

Kartoittaja/ratamestari

Matti Peltola