Ratamestarien mietteitä

Keurusselän liikuntapuisto tarjoaa hyvät puitteet KLL:n suunnistusmestaruuskilpailujen pitämiseen.

Uusi kartta valmistui heinäkuussa 2019, tekijöinä Timo Sivill ja Timo Joensuu.

Kilpailumaasto jakautuu kolmeen alueeseen, joista kilpailukeskuksen pohjoispuolella oleva Montosvuori tarjoaa jyrkän kallioisen rinteen. Rinteessä on jousiampujien tauluja, heikompia polkuja ja pienempiä muurahaispesiä joita ei ole merkitty karttaan. Frisbeegolfin urat on kuvattu vaalealla keltaisella. Vuoren päällä on jonkin verran tiheikköä, mutta pääosin hyväkulkuista kangasmaastoa, jota tiet, hiihto- ja polkuverkostot halkovat. Erikoisuutena on muutamia juoksuhautoja varuskunta-ajalta, osa on rajattu sinisellä nauhalla. Puiden lumi- ja myrskytuhot hidastavat paikoin muuten hyväkulkuista maastoa. Vihreät ruksit kartassa ovat juurakoita.

Kilpailukeskuksen eteläpuolen radoilla on kuusikkoa, kallioalueita, mäntykangasta ja taimikkoalue, josta osa on harvennettu ja hakkuujätettä on melko paljon. Radat on pyritty laatimaan niin, että pahimmat alueet pääsee kiertämään. Maasto on suunnistuksellisesti vaativampaa.

Itäosan Peurunniemi, joka rajoittuu Keurusselkään tarjoaa vauhdikasta kuusikkoa, kallioaluetta ja männikkömäkeä. Niemeä kiertää leveä hiihtoura.

Perjantain radat kulkevat Montosvuoren päältä tienylityksen kautta eteläpuolen maastoon. Takaisin tullaan kokoavan viitoituksen kautta tienylitykseen. Lopussa on rasteja lähekkäin, joten koodin tarkistus kannattaa.

Lauantain viesteissä lähdetään kilpailukeskuksesta Montosvuoren sivua kohti Peurunniemeä, jonne osa suunnistajista pääsee uuteen maastoon. Osa suunnistaa vuoren päällä. Takaisin tullaan runsasrastista rinteen sivua.

Siimariradat kiertävät molempina päivinä kilpailukeskuksen ja Montosvuoren alueella.

Hyviä suunnistuselämyksiä toivottavat Lasse ja Juhani