Etusivu KISAILIJAT hiihto

http://www.keuruunkisailijat.fi/fis-hiihdot/

keuruunhiihdot@gmail.com

Katso AJANKOHTAISTA > koulutus juttu

SM-2020-21 järjestelytoimikuntaa kokoontui liikuntakeskukseen katsomaan hiihdon kilpailuputkea kokonaisuutena.

Kuva/Matti Harju:

Keuruun vuoden 2021 nuorten SM-hiihtojen järjestelytoimikunnan puheenjohtajana toimii Markku Puro (vas.) ja kilpailujohtajana Veikko Ahonen.

Nuorten SM-hiihdot Keuruulla vuonna 2021

Hiihtoväki valmistautuu jo tulevaan kilpailukauteen. Talven 2019–2020 maastohiihdon kilpailukalenteri on ilmestynyt syyskuun lopulla Hiihtoliiton nettisivulle.

Hiihtoliitto on myöntänyt nuorten SM-hiihdot talvella 2021 Vuokattisport Clubille ja. Keuruun Kisailijoille. Keuruun kisat ovat todennäköisesti maaliskuussa. Kilpailijoita on ollut 17–23-vuotiaiden sarjoissa päivittäin noin 370. 

Hiihtojaosto nimesi keskiviikkoillan (25.9.) kokouksessaan kisojen järjestelytoimikunnan, jonka puheenjohtajana toimii Markku Puro. Veikko Ahonen on totuttuun tapaan kilpailujohtajana ja Jonna Haapamäki –Syrjälä pääsihteerinä. Kisaisäntänä on Martti Vainio.

Kisailijoiden liikuntapuiston SM-kisaputki alkoi vuonna 2001 nuorten SM-hiihdoilla. SM-tasolla ovat nuoret kilpailleet Keuruulla kolme ja yleiset sarjat neljä kertaa. Viimeksi yleisen sarjan SM-hiihdot olivat Keuruulla talvella 2017.

Keurusselän liikuntapuistossa järjestetään NSM-esikisoina kaksipäiväiset 68. Keuruun FIS-hiihdot 4.-5.tammikuuta. Lauantaina ovat ohjelmassa 18-, 20- ja yleisen sarjan sprintit vapaalla hiihtotavalla ja sunnuntaina väliaikalähtöiset perinteisen hiihtotavan kilpailut. Keuruun kisat ovat myös U18-sarjan Pohjoismaiden mestaruushiihtojen tarkkailukilpailut. Keski-Suomen talven kilpailukausi avataan Äänekoskella Huiman kansallisissa kisoissa 28.joulukuuta.

Sääntökauden 2016–2020 viimeinen Keski-Suomen 73.maakuntaviesti hiihdetään Konnevedellä lauantaina 25.tammikuuta. Viestin varapäivä on 22.helmikuuta. Ski Jyväskylä isännöi nuorten SM-hiihdot Vaajakoskella 21.–22.maaliskuuta.

Suomen cupin avaus nähdään televisiosta Vuokatista 2.-3.marraskuuta. Arvokisoissa on ensi talvena maailmancupiin keskittyvä välivuosi. Ruka avaa maailmancupin 29.11.–1.12.2019.

TEKSTI JA VALOKUVA/ MATTI HARJU 25.9.2019

MENNEEN TALVEN LUMILTA ..............................................................................

Ylitornio päätti SM / Suomen Cup hiihtosarjan

Suomen Cup päätösviesti la 6.4. 3x7,5 km ja su 7.4. SM kuninkuus matkat miehet 50 km ja naiset 30km. Kisailijat osallistuu joukkueella Pauli Mäkelä, Joona Mäkelä ja Matti Aalto.  Olis mielellään Eemil Helander nähty viestissä mukana mutta sitten myöhempinä vuosina.

LAPPONIA huolto jengillä

Kun ollaan siellä ylhäällä niin huoltajat Jari M ja Veikko A hiihtelee 8.4. Lappoonia-hiihdon 60 km avausmatkan. Hiihtelen perinteisellä vaikka olis vapaalla mahdollista mennä, koska en ole hiihtänyt vapaata lainkaan tuumailee Veikko. Tasoitusta tulee puoltuntia. Jari puolestaan täysillä ja vapaata.

......................................................................................................

Äänekosken SM kisat loistava kokonaisuus järjestelyiltään viikonvaihteessa.

Kolme päivää, kolme onnistunutta päivää... 

Keuruun kisailijatkin mukana, joskin takavuosien menestyksestä kaukana. Meillä on nuoria kasvavia junnuja tulossa kunhan jalostuvat.

Matti Aalto enää mukana ikämiehenä mutta mäkelät, helanderit ym. ja muutaman harjoitus vuoden jälkeen, niin eiköhän ilon hetkiä koeta.

Nythän jo nuorten sarjoissa tuleekin loistavia nostoja. 

Eemil vauhdissa

Ajankohtaista

Nuorten SM hiihdot Haapajärvellä viikonvaihteessa 22.-24.3.-19

Eemil Helander M 18v osoitti rautaista kuntoa kisoissa kaksi kultaa lauantaina ensin perkan 15km ja jatkona yhteslähdön 15km.

Mainiosti hiihti myös Onni Mäkelä ollen M 17 sarjassa kuudes Perkan 15km ja vapaalla 20km 19 sta

Valitettavasti viesti jäi pois Kisailijain ohjelmasta, olisiko ollut mitalisaumaa ?


Kevään varma merkki ! 

Kesän pääjuttu Keurusselän Maraton mainostaulu paikallaan ja lisää tulee kevään aikaan!  Maratonin ympärille monenlaista ohjelmaa tulossa.

Lapsille oma pläjäys 12.7.-19 klo 18

Pääjuttu > Maraton, Puolikas, Vartti ja joukkuekisat klo 20

Klikkaa  vasen palkki ;  Keuruun YÖ maraton

 MEGA market tukemassa hiihtoa 

Hiihtojaoston nuorisotyö projektin ympärillä tapahtuu.       Erilaista kalustohankinta TÄHTIseura tukea saatiin mm. kuljetus peräkärryyn ja tähän hankintaan osaltaan vaikutti myötämielisesti MAGA market.  Kauppias Kari Ketola ja Veikko Ahonen hiihtojaostosta toteaa leppoisessa hengessä yhteistyön merkitystä- hyvää henkeä

Kuva Esko Soini

 

Kisailijat sai Tähtiseura-avustuksen 

Suomen Hiihtoliiton seuraneuvottelupäivillä Jyväskylässä jaettiin huhtikuun lopulla Olympiakomitean uudistetun laatuseuraprosessin Tähtiseura-tunnukset 14 hiihtoseuralle, joista yksi oli Keuruun Kisailijat. Hiihtoliitto oli ensimmäinen lajiliitto, joka jakoi uudistetut Tähtiseura-tunnukset seuroilleen.

Olympiakomitea, lajiliitot ja aluejärjestöt ovat luoneet laatuohjelman, jonka tarkoituksena on suomalaisen urheiluseuratoiminnan kokonaisvaltainen kehittäminen. Ohjelman tunnuksena toimii Tähtimerkki. 

LUE LISÄÄ...

Eemil Helander Otepään edustus tehtävässä 2x mitalilla !

PM kilpailut hiihdettiin Viron Otepäässä viikonvaihteessa ja Eemil hiihto vapaan 10km launtain kisassa pronssia ja su putkahti tilille hopeamitalli viestissä, Eemil hiihti vapaan 2 osuuden

ONNITTELUT  ja TYKKÄYKSET- kiitos

Keuruun Kisailijat hiihto sai Tähtiseura-tunnuksen

Sumen Hiihtoliiton kolmipäiväiset vuotuiset seuraneuvottelupäivät oli tälläkertaa Jyväskylässä viikon vaihteessa.

Ohjelma koostui lähinnä ajankohtaisista asioista, mutta esillä oli voimakkaasti strategia uudistus liitossa ryhmätöinä.

Tilaisuudessa jaettiin la 28.4.2018 Hiihtoliiton Tähtiseura tunnukset ja niinkuin jo aijemmin kerrottiin niin kisailijoiden hiihto on läpäissyt testit.

Kisailijat oli valtakunnan seuraluokittelussa sijalla 44. Seuroja pääsi luokittelupisteille 331.

 

Hiihtokauden päätös tilaisuus

Keurusselän Liikuntapuistossa 20.4.2018

Matti Harjun tekemä juttu aiheesta löytyy

Suur-Keuruu lehdessä ja täältä linkistä

Vuoden SM mitalisade Eemil Helander, Veikko onnittelee

 

Lisenssit ohje - TÄRKEÄ

Pyydämme jokaista kilpailuihin osallistuvaa ja junnujen vanhempia rekisteröitymään suomisport.fi liikkujaksi. Lapsien osalta sen voi tehdä vanhempi myös tukihenkilönä. Vanhemmat voivat sen jälkeen rekisteröidä lapset alleen. Em. jälkeen seura pystyy maksamaan lisenssin. Ohjeet tästä linkistä.

- - - -