Tervetuloa Keuruun Kisailijoiden hiihtosivustolle.

Liittokokouksessa 2022

Veikko ja Janne osallistuivat hiihtoliiton liittokokoukseen Helsingissä Valo-hotellilla. Hannu Koskivuori-mitali luovutettiin Vesa-Pekka Sarparannalle. Liittovaltuuston puheenjohtajaksi valittiin Arto Tolonen.

Ennen varsinaista kokousta liitto infosi suunnitelmistaan. Pidimme Kisailijoiden palaverin seurakehittäjä Kari-Pekka Seppäsen ja kouluttaja Tilda Rajamäen kanssa tulevaa Keuruun käyntiä varten.

Uusi kausi alkaa talvelle 2022-23 

Hiihtojaoston syyskauden avajaiskokous pidettiin 5.10. Kipinällä. Puheenjohtaja ja sihteeri avasivat täytekakulla tulevan kauden. Lunta odotellaan...

Seurapaitapäivä

Seurapaitapäivä meni viikolla ja sitä muistettiin kyllä kahvilla. Mukana kahvilla päivän hengessä Harjun Matti kameran takaa...KLL- ja SM-kisan sininen lämpöhihalla varustettu pusero on osoittautunut suosituksi ja käytännölliseksi pukeutumisasuksi. Lassella päällä suunnistuksen edustustakki. Toki uusikin on jo edustusryhmälle tehty.


Syksy saapuu ja sen kautta edessä on uusi toimintavuosi.

Kokoukset ja palaverit täyttävät kalenteria eli toiminta- ja taloussuunnitelmat 2023 kuntoon. Yleisseurana hiihdolla on pikku ongelma koska toimitaan eri jaksoissa kuin pääseurassa.

Seuran toimintavuosi on kalenterivuosi ja hiihdolla 1.6.- 31.5.

Tuleva vuosi ei sisällä suurtapahtumaa mutta Kansalliset 71. Keuruun hiihdot su 15. pv. tammikuuta, josta rakennetaan melkein suurtapahtuma.

Keski-Suomen Pm-kisat hiihdetään Keurusselän Liikuntapuistossa         su 29pv. tammikuuta.

Kesällä jo perinteiseksi muodostunut Keuruun YÖmaraton pe 7.7. -23 juhlavissa puitteissa. Täyssaneeratulla keskuskentällä on varmaan upeat puitteet maraton-tapahtumalle


SM-kisatoimitsijoille kiitoskahvit

Keuruun Kisailijoiden hiihtojaosto tarjosi perjantai-iltana 22. huhtikuuta Hotelli Keurusselässä hiihtokauden päätöksenä kiitoskahvit SM-kisatoimitsijoilleen ja yhteistyökumppaneilleen. Nuorten SM-hiihdot kilpailtiin Keurusselän liikuntapuistossa 14.–16.tammikuuta noin 400 kilpailijan voimin.

Järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Markku Puro kiitti toimitsijoita ja yhteistyökumppaneita kisojen onnistumisesta.

Hiihtojaoston puheenjohtaja Veikko Ahonen esitti kuvakoosteen nuorten SM-kisaprojektin järjestelyjen eri vaiheista.

Kisailijoiden Onni Mäkelä palkittiin maaliskuun Puijon nuorten SM-hiihtojen perinteisen hiihtotavan M20-sarjan 30 kilometrin hopeamitalista. Vetelistä kotoisin oleva Mäkelä (s.2002) kirjoitti vuosi sitten ylioppilaaksi.

– Suoritin varusmiespalveluksen Kainuun Prikaatissa viime kesäkuusta joulukuuhun ja nyt mietin opiskelupaikkaa, Mäkelä kaavaili.

Onni Mäkelä päätti hiihtokautensa 8.huhtikuuta Muonion Lapponia-hiihtoon, jonka 190 kilometrin vapaan hiihtotavan yhteistuloksissa hän oli kahdeksas 150 mieshiihtäjän seurassa.

Veikko Ahonen muistutti, että hiihtojaoston seuratyö jatkuu Keuruun 10. Yömaratonilla 8. heinäkuuta ja Keurusselän syyshölkällä 3.syyskuuta.

 TEKSTI ja kuvat Matti Harju

Kuva1) Onni Mäkelä palkittiin maaliskuun Kuopion nuorten SM-hiihtojen M20-sarjan 30 kilometrin yhteislähtökilpailun hopeamitalista.

Kuva 2) Markku Puro vastaanotti Keuruun kaupungille SM-kisojen kiitostaulun. Jakajina hiihtojaoston puheenjohtaja Veikko Ahonen ja sihteeri Anna-Liisa Viitanen.

************************************************

Merkittävä yhteistyösopimus

Keuruun kisailijoiden hiihtojaoston ja Suomen Vesileikkaus Oy:n vuosia jatkuneen erinomaisen yhteistyön kunniaksi kirjoitettiin jatkosopimus toimintavuosiksi 2022-2023.

Kuvassa kisailijoiden hiihtojohtaja Veikko Ahonen ja SVL toimitusjohtaja Jori Antila.

************************************************

MEGAMARKET tukemassa hiihtoa 

 Hiihtojaoston nuorisotyö projektin ympärillä tapahtuu.                        Erilaista kalustohankinta TÄHTIseura tukea saatiin mm. kuljetus-  peräkärryyn ja tähän hankintaan osaltaan vaikutti myötämielisesti Megamarket.  Kauppias Kari Ketola ja Veikko Ahonen hiihtojaostosta toteaa leppoisessa hengessä yhteistyön merkitystä- "hyvää henkeä".

Kuva Esko Soini

************************************************

LISENSSIT OHJE.

Kilpailukauden 2022–2023 lisenssit myyntiin 20.5.2022

Uusi lisenssi- ja kilpailukausi alkaa 1.6.2022. Kauden 2022–2023 kilpailulisenssit, Skipassit ja FIS-koodit ovat lunastettavissa 20.5. alkaen Suomisportissa. Kauden 2021–2022 lisenssivakuutus säilyy katkeamatta voimassa, kun uuden lisenssin ja vakuutuksen maksaa kesäkuun aikana.

FIS-koodi kannattaa maksaa kesällä lisenssimaksun yhteydessä - näin varmistaa koodin säilymisen aktiivisena ilman katkoksia.

Kustannus Oy Juoksija tarjoaa Hiihto-lehteä normaalia edullisempaan vuosikertahintaan lisenssimaksun yhteydessä. Kun lehden maksaa heti kesällä, saa kaikki kesä-toukokuussa ilmestyvät numerot kotiinsa ajallaan.

Myös Hiihdon Valmentajakerhon ja Suksihuoltajakerhon sekä Mäkituomarikerhon jäsenyyden voi lunastaa 20.5. alkaen kaudelle 2022–2023.

TÄRKEÄÄ!

Pyydämme jokaista kilpailuihin osallistuvaa ja junnujen vanhempia rekisteröitymään suomisport.fi liikkujaksi. Lapsien osalta sen voi tehdä vanhempi myös tukihenkilönä. Vanhemmat voivat sen jälkeen rekisteröidä lapset alleen. Em. jälkeen seura pystyy maksamaan lisenssin.                                         Ohjeet tästä linkistä.

************************************************

Lasten hiihdot 2021

ke 20.1. 17.30 Jäähalli

ke 3.2.   17.30 Jäähalli