Etusivu KISAILIJAT hiihto

Katso juttu ja kuvat hiihdon 2020 juhlasta

ALFED KORDELININ SÄÄTIÖN urheilun tuki-rahasto myönsi Hiihtoliitton anomuksesta Veikolle  pitkästä työstä hiihtourheilun hyväksi palkinnon.

.................................................................................................................

Aijemmin samana päivänä Osmo Kärkkäinen julkaisi uuden kirjansa SUOMALAISET VIESTIHIIHDON SANKARIT 1934-2019.

Merkittävä yhteistyösopimus

Keuruun kisailijoiden/hiihto ja Vesileikkaus Oy:n sopimuksen allekirjoitus, joka ulottuu aina vuoteen 2021 asti. Sopimus on erittäin tärkeä seuralle, voidaksemme jatkaa hyvää työtä hiihtäjien/harrastajien hyväksi.

Vesileikkaus Oy:n Tj. Jori Antilan sekä myyntijohtaja Pasi Ruuskan kommentit: Haluamme olla tukemassa hiihtourheilua ja samalla saamme valtakunnallista näkyvyyttä. Hiihtäjien tavoitteena on menestyä, meillä on tavoitteena kasvaa yrityksenä.

Vasemmalla Vesileikkauksen myyntijohtaja Pasi Ruuska, kisailijoiden hiihtojohtaja Veikko Ahonen ja SVL toimitusjohtaja Jori Antila

FIS-kilpailun www-sivut http://www.keuruunkisailijat.fi/fis-hiihdot/

kilpailun sähköposti: keuruunhiihdot@gmail.com

Välilehdellä ajankohtaista kilpailunjärjestäjän koulutustilaisuudesta

Eemil Helander FIS-kisavoittoon Kontiolahdella

Kontiolahdella hiihdettiin viikonvaihteessa 280 kilpailijan kansainväliset FIS-hiihdot, joissa oli mukana kilpailijoita suomalaisten lisäksi Boliviasta, Kazakstanista, Latviasta, Perusta, Turkista, Ukrainasta, Venäjältä ja Valko-Venäjältä.

Lauantaina (30.11.) Kisailijoiden vielä 18-vuotias Eemil Helander voitti uuden M20-sarjansa vapaan hiihtotavan 14,6 kilometrin kilpailun ajalla 34.45,2. Toiseksi tullut Kazakstanin Nikita Gridin hävisi 43,7 sekuntia. Kolmas oli Kazakstanin Svyatoslav Matassov (+1.36,6). Liperin Hiihtoseuran Markus Kasanen oli seitsemäs toiseksi parhaana suomalaisena (+2.11,4).

Helander olisi sijoittunut miesten sarjassa neljänneksi. Voittaja oli Venäjän Evgeniy Kudryavtshev (34.18,0), jolle IF Minkenin Remi Lindholm hävisi 12,5 sekuntia.. Naisten 10,2 kilometrin voiton vei Hämeenlinnan Hiihtoseuran Maija Hakala.

SM-2020-21 järjestelytoimikunta kokoontui liikuntapuistoon miettimään kilpailuputkea kokonaisuutena.


Kuva/Matti Harju: 2021 nuorten SM-hiihtojen järjestelytoimi-kunnan pj Markku Puro (vas.) ja kilpailujohtaja Veikko Ahonen.

Nuorten SM-hiihdot Keuruulla vuonna 2021

Hiihtoväki valmistautuu jo tulevaan kilpailukauteen. Talven 2019–2020 maastohiihdon kilpailukalenteri on ilmestynyt syyskuun lopulla Hiihtoliiton nettisivulle.

Hiihtoliitto on myöntänyt nuorten SM-hiihdot talvella 2021 Vuokattisport Clubille ja. Keuruun Kisailijoille. Keuruun kisat ovat todennäköisesti maaliskuussa. Kilpailijoita on ollut 17–23-vuotiaiden sarjoissa päivittäin noin 370. 

Hiihtojaosto nimesi keskiviikkoillan (25.9.) kokouksessaan kisojen järjestelytoimikunnan, jonka puheenjohtajana toimii Markku Puro. Veikko Ahonen on totuttuun tapaan kilpailujohtajana ja Jonna Haapamäki –Syrjälä pääsihteerinä. Kisaisäntänä on Martti Vainio.

Kisailijoiden liikuntapuiston SM-kisaputki alkoi vuonna 2001 nuorten SM-hiihdoilla. SM-tasolla ovat nuoret kilpailleet Keuruulla kolme ja yleiset sarjat neljä kertaa. Viimeksi yleisen sarjan SM-hiihdot olivat Keuruulla talvella 2017.

Keurusselän liikuntapuistossa järjestetään NSM-esikisoina kaksipäiväiset 68. Keuruun FIS-hiihdot 4.-5.tammikuuta. Lauantaina ovat ohjelmassa 18-, 20- ja yleisen sarjan sprintit vapaalla hiihtotavalla ja sunnuntaina väliaikalähtöiset perinteisen hiihtotavan kilpailut. Keuruun kisat ovat myös U18-sarjan Pohjoismaiden mestaruushiihtojen tarkkailukilpailut. Keski-Suomen talven kilpailukausi avataan Äänekoskella Huiman kansallisissa kisoissa 28.joulukuuta.

Sääntökauden 2016–2020 viimeinen Keski-Suomen 73.maakuntaviesti hiihdetään Konnevedellä lauantaina 25.tammikuuta. Viestin varapäivä on 22.helmikuuta. Ski Jyväskylä isännöi nuorten SM-hiihdot Vaajakoskella 21.–22.maaliskuuta.

Suomen cupin avaus nähdään televisiosta Vuokatista 2.-3.marraskuuta. Arvokisoissa on ensi talvena maailmancupiin keskittyvä välivuosi. Ruka avaa maailmancupin 29.11.–1.12.2019.

TEKSTI JA VALOKUVA/ MATTI HARJU 25.9.2019

 MEGA market tukemassa hiihtoa 

Hiihtojaoston nuorisotyö projektin ympärillä tapahtuu.       Erilaista kalustohankinta TÄHTIseura tukea saatiin mm. kuljetus peräkärryyn ja tähän hankintaan osaltaan vaikutti myötämielisesti MAGA market.  Kauppias Kari Ketola ja Veikko Ahonen hiihtojaostosta toteaa leppoisessa hengessä yhteistyön merkitystä- hyvää henkeä

Kuva Esko Soini

Kisailijat sai Tähtiseura-avustuksen 

Suomen Hiihtoliiton seuraneuvottelupäivillä Jyväskylässä jaettiin huhtikuun lopulla Olympiakomitean uudistetun laatuseuraprosessin Tähtiseura-tunnukset 14 hiihtoseuralle, joista yksi oli Keuruun Kisailijat. Hiihtoliitto oli ensimmäinen lajiliitto, joka jakoi uudistetut Tähtiseura-tunnukset seuroilleen.

Olympiakomitea, lajiliitot ja aluejärjestöt ovat luoneet laatuohjelman, jonka tarkoituksena on suomalaisen urheiluseuratoiminnan kokonaisvaltainen kehittäminen. Ohjelman tunnuksena toimii Tähtimerkki. 

LUE LISÄÄ...

Keuruun Kisailijat hiihto sai Tähtiseura-tunnuksen

Suomen Hiihtoliiton kolmipäiväiset vuotuiset seuraneuvottelupäivät oli tällä kertaa Jyväskylässä.

Ohjelma koostui lähinnä ajankohtaisista asioista, mutta esillä oli voimakkaasti strategia uudistus liitossa ryhmätöinä.

Tilaisuudessa jaettiin la 28.4.2018 Hiihtoliiton Tähtiseura tunnukset ja niinkuin jo aijemmin kerrottiin niin kisailijoiden hiihto on läpäissyt testit.

Kisailijat oli valtakunnan seuraluokittelussa sijalla 44. Seuroja pääsi luokittelupisteille 331.

Lisenssit ohje - TÄRKEÄ

Pyydämme jokaista kilpailuihin osallistuvaa ja junnujen vanhempia rekisteröitymään suomisport.fi liikkujaksi. Lapsien osalta sen voi tehdä vanhempi myös tukihenkilönä. Vanhemmat voivat sen jälkeen rekisteröidä lapset alleen. Em. jälkeen seura pystyy maksamaan lisenssin. Ohjeet tästä linkistä.