Tervetuloa Keuruun Kisailijoiden hiihtosivustolle.

Lumipäivät liikuttivat yli 300 alakoululaista

Keuruun kaupungin vapaa-aikatoimi ja Kisailijoiden hiihtojaosto järjestivät Keurusselän Liikuntapuistossa kaksipäiväisen koululaisten ja perheiden liikuntatapahtuman 20.–21.helmikuuta.

Tapahtuman järjestelyistä vastasivat Keuruun kaupungin vapaa-aikajohtaja Heli Peltola, hyvinvointikoordinaattori Tino Kohonen ja Kisailijoiden hiihtojaoston puheenjohtaja Veikko Ahonen apunaan hiihtojaoston toimitsijat.

Lasten Lumipäivät – tapahtumaa järjestää Suomen Hiihtoliitto yhdessä suomalaisten lumilajiseurojen, kuntien ja oppilaitosten kanssa. Keski-Suomen talven ainoa tapahtuma koululaisille oli Keuruulla.

Tiistaina Liikuntapuistossa liikkuivat opettajiensa johdolla Einari Vuorelan koulun, Pohjoislahden, Kivikoulun ja Kivelän alakoululaiset. Keskiviikkona olivat vuorossa Haapamäen alakoulu sekä Kivikoulun ja Kivelän koulun viidesluokkalaiset. Tapahtuma tutustutti parin tunnin ajan neljällä rastilla lumilajeihin yli 300 alakoululaista.

Rasteilla oli mahdollista ohjatusti tutustua suksicrossiin, mäkihyppyyn, hiihtosuunnistukseen, tarkkuusheittoon, suksilla ja curlingiin.

 Tiistai-illan perheille järjestetyssä ”Suksisäpinät”-talviliikuntatapahtumassa oli ulkoilemassa noin 70 osallistujaa. Omatoimisilla rasteilla oli mahdollista laskea suksicrossirataa ja pulkkamäkeä, olla moottorikelkan hiihtohinauksessa, lumikenkäillä, hiihtosuunnistaa ja kokeilla ampumahiihtoammuntaa. Makkaranpaistoon oli laavulla tulet.

– Ensimmäiset Suksisäpinät järjestettiin 24 vuotta sitten vuonna 2001, tapahtumissa mukana ollut Heli Peltola muisteli.

Kisailijoiden hiihtojaosto järjestää hiihtoloman jälkeen vielä nonstop-nappulahiihdot jäähallin kentällä 5. maaliskuuta. Liesjärvellä on lasten hiihdot 10.maaliskuuta. Keski-Suomen eteläisen alueen ala-asteiden Panda-viestit kisaillaan Liikuntapuistossa kauden päätöksenä 14.maaliskuuta.

Ensimmäiset rahapalkinnot jaetaan Keuruun Hiihtojen historiassa, yht. 1400 euroa.

Pääsarjat, miehet ja naiset saavat 600 € / sarja. 

Tämän lisäksi nopein mies/nainen 100 €.

Kuva: Esko Koivula

Onni panostaa todella kovaa tulevaan kisakauteen 2024

SM-kisatoimitsijoille kiitoskahvit

Keuruun Kisailijoiden hiihtojaosto tarjosi perjantai-iltana 22. huhtikuuta Hotelli Keurusselässä hiihtokauden päätöksenä kiitoskahvit SM-kisatoimitsijoilleen ja yhteistyökumppaneilleen. Nuorten SM-hiihdot kilpailtiin Keurusselän liikuntapuistossa 14.–16.tammikuuta noin 400 kilpailijan voimin.

Järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Markku Puro kiitti toimitsijoita ja yhteistyökumppaneita kisojen onnistumisesta.

Hiihtojaoston puheenjohtaja Veikko Ahonen esitti kuvakoosteen nuorten SM-kisaprojektin järjestelyjen eri vaiheista.

Kisailijoiden Onni Mäkelä palkittiin maaliskuun Puijon nuorten SM-hiihtojen perinteisen hiihtotavan M20-sarjan 30 kilometrin hopeamitalista. Vetelistä kotoisin oleva Mäkelä (s.2002) kirjoitti vuosi sitten ylioppilaaksi.

– Suoritin varusmiespalveluksen Kainuun Prikaatissa viime kesäkuusta joulukuuhun ja nyt mietin opiskelupaikkaa, Mäkelä kaavaili.

Onni Mäkelä päätti hiihtokautensa 8.huhtikuuta Muonion Lapponia-hiihtoon, jonka 190 kilometrin vapaan hiihtotavan yhteistuloksissa hän oli kahdeksas 150 mieshiihtäjän seurassa.

Veikko Ahonen muistutti, että hiihtojaoston seuratyö jatkuu Keuruun 10. Yömaratonilla 8. heinäkuuta ja Keurusselän syyshölkällä 3.syyskuuta.

 TEKSTI ja kuvat Matti Harju

Kuva1) Onni Mäkelä palkittiin maaliskuun Kuopion nuorten SM-hiihtojen M20-sarjan 30 kilometrin yhteislähtökilpailun hopeamitalista.

Kuva 2) Markku Puro vastaanotti Keuruun kaupungille SM-kisojen kiitostaulun. Jakajina hiihtojaoston puheenjohtaja Veikko Ahonen ja sihteeri Anna-Liisa Viitanen.

************************************************

Merkittävä yhteistyösopimus

Keuruun kisailijoiden hiihtojaoston ja Suomen Vesileikkaus Oy:n vuosia jatkuneen erinomaisen yhteistyön kunniaksi kirjoitettiin jatkosopimus toimintavuosiksi 2022-2023.

Kuvassa kisailijoiden hiihtojohtaja Veikko Ahonen ja SVL toimitusjohtaja Jori Antila.

************************************************

MEGAMARKET tukemassa hiihtoa 

 Hiihtojaoston nuorisotyö projektin ympärillä tapahtuu.                        Erilaista kalustohankinta TÄHTIseura tukea saatiin mm. kuljetus-  peräkärryyn ja tähän hankintaan osaltaan vaikutti myötämielisesti Megamarket.  Kauppias Kari Ketola ja Veikko Ahonen hiihtojaostosta toteaa leppoisessa hengessä yhteistyön merkitystä- "hyvää henkeä".

Kuva Esko Soini

************************************************

LISENSSIT OHJE.

Kilpailukauden 2022–2023 lisenssit myyntiin 20.5.2022

Uusi lisenssi- ja kilpailukausi alkaa 1.6.2022. Kauden 2022–2023 kilpailulisenssit, Skipassit ja FIS-koodit ovat lunastettavissa 20.5. alkaen Suomisportissa. Kauden 2021–2022 lisenssivakuutus säilyy katkeamatta voimassa, kun uuden lisenssin ja vakuutuksen maksaa kesäkuun aikana.

FIS-koodi kannattaa maksaa kesällä lisenssimaksun yhteydessä - näin varmistaa koodin säilymisen aktiivisena ilman katkoksia.

Kustannus Oy Juoksija tarjoaa Hiihto-lehteä normaalia edullisempaan vuosikertahintaan lisenssimaksun yhteydessä. Kun lehden maksaa heti kesällä, saa kaikki kesä-toukokuussa ilmestyvät numerot kotiinsa ajallaan.

Myös Hiihdon Valmentajakerhon ja Suksihuoltajakerhon sekä Mäkituomarikerhon jäsenyyden voi lunastaa 20.5. alkaen kaudelle 2022–2023.

TÄRKEÄÄ!

Pyydämme jokaista kilpailuihin osallistuvaa ja junnujen vanhempia rekisteröitymään suomisport.fi liikkujaksi. Lapsien osalta sen voi tehdä vanhempi myös tukihenkilönä. Vanhemmat voivat sen jälkeen rekisteröidä lapset alleen. Em. jälkeen seura pystyy maksamaan lisenssin.                                         Ohjeet tästä linkistä.

************************************************