Syksyn 2023 extra-treenin/kuntosuunnistusta Purmosilla 4.-17.9.23

Keskimatkan kuntosuunnistus- ja kisaharjoitus Purmoisissa.

Purmoisten hyväkulkuisessa maastossa on mahdollisuus harjoitella omatoimisesti keskimatkan suunnistusta. Rata soveltuu hyvin myös kuntosuunnistukseen. Kartat on Peritien risteyksessä lähtöpaikalla (kts. sijaintikartta) postilaatikossa 4. - 17.9.2023 ajan.

Radat A 3,2 km, B 2,7 km, C 1,7 km. Rasteilla on rastilippu ja koodikapula.

Hirvenajotalkoot 2023 

Katso

Jukola Porvoossa 2023

Telttapaikat IO92-93 omille teltoille lisää

SM-kultaa hiihtosuunnistuksen parisprintissä

Sonja ja Sanna voittivat naisten kultamitalin lue

Sonjan MM-kisan 6. sija on seuran historian paras arvokisasuoritus

Kts ISTV - Sonja Mörskyn sijoitukset olivat aikuisten henkilökohtaisilla matkoilla 6, 8 ja suksirikko pilasi yhden matkan loppusijan

Lasten laturetki 4.3. Kurkisaaressa - ei vain hiihtoa vaan paljon eri juttuja

11.30 lähtö kirjaston rannasta (Pitäjäjäntuvantie) hiihtäen n. 1 km Kurkisaareen satuhahmojen seurassa. Säävaraus! Kartta

12.00 Kurkisaaressa leikkejä ja pelejä, suunnistusta, pulkkamäki, napakelkka, useampi nuotiopaikka. (Wegeliuksentie 7).

Kurkisaareen voi mennä myös suoraan. Mehutarjoilu ja myydään makkaraa. Myös omin eväin voi tulla. Kunniakirja kaikille osallistujille.

Helmille pronssia SM-erikoispitkältä Jämsästä 2022

Kuntorastikausi päättymässä myös koulusuunnistuksen osalta

Lähetämme palautekyselyn ensivuoden suunnittelua varten.

Suunnistuskoulun retki

Hei! 

Suunnistuskoululaisten syysretki järjestetään La 10.9. Ähtärin eläinpuistoon. Suunnistuskoululaisille reissu on ilmainen. Huoltajat  pääsevät myös mukaan. Huoltajan on ostettava itse päivälippu. Hinta tarkentuu lähtijöiden mukaan 26-36€. Eväät (makkaranpaistoa) ja kuljetus kaikille ilmainen.  Lähtö aamusella n. Klo 9.00 Kipinältä (aika tarkentuu). Ja paluu sitten kun on eläinpuisto, pandatalo ja kotieläinpuisto käytynä. Arviolta n. Klo 15.30.

Ilmoittautumiset To 1.9. Mennessä. Ilmoita suunnistuskoululaisen nimi, mahd. Ruoka-aineallergiat. Voit laittaa ilm. tähän ryhmään tai suoraan minulle w-appsilla. Suunnistuskoululainen ei tarvitse huoltajaa mukaan. Seuran puolesta lähtee huoltajia tarvittava määrä. t. Matti Peltola

Kansalliset Multia-Petäjävesi-Keuruu-Rastit la 6.8.22

Kisat suunnistetaan rajamaastoissa. Opastus on Kopolaan pohjoisen suunnasta.

Lasten suunnistuskoulu jatkuu Liikuntapuiston maastossa 22.6. klo 18.

Ajankohtaista: Hyvin ehtii vielä mukaan lasten suunnistuskouluun. 

Suunnistuskoulussa opetellaan suunnistuksen alkeita, karttamerkkejä, kartan lukua, metsässä kulkemista erilaisin leikein, harjoituksin ja ihan oikeilla rastireittiradoilla. Suunnistuskoulussa opitaan turvallisesti ohjauksessa suunnistamaan alkeista alkaen. 

Suunnistuskoulu kokoontuu viikottain lähellä Keuruun keskustaa olevilla kartoilla iltarastikalenterin mukaisilla paikoilla. Paikkatieto löytyy täältä kuntorastit

11.5. Ilovuori, 18.5. Kivelä etelä, 25.5. Seippolanmäki 1.6. Keuruun koulukeskus (ei iltarasteilla) 8.6. Ketvelniemi, 15.6. Varuskunnan kalustoranta, 22.6. Keurusselän liikuntapuisto (ei iltarasteilla).

Suunnistuskoululaisille jaetaan rastipassit. Rastipasseista ja tältä sivulta löydät jokaisen kerran kokoontumispaikan. Rastipasseihin kerätään merkkejä ja syksyllä suunnistuskouluun osallistuvat palkitaan Ähtärin eläinpuistoreissulla. 

Suunnistuskoulumaksu on 20€, jolla voi osallistua 8 kerralle sekä retkelle. Koko kauden iltarasteille ja suunnistuskouluun maksu on 40€ (alle 16v).

Suositusikä 6-12v, mutta muutkin tervetulleita.

Puuro ja palkitsemistilaisuus pe 17.12

Isokirjan Isossa Padassa. Klo 17.30 Puuroa (maski seisovaan pöytöön kiitos) ja klo 18 Kauden katsaus ja nuorten palkitseminen. Paikalle kutsumme koronatilanteesta riippumatta ainakin D16-SM-pronssiporukam ja muu Nuorten Jukola porukka sekä Sara Leppäsalmi että Sonja Mörsky.  Myös aluekilpailuissa menestyneet alle 14 vuotiaat: Elias, Sorrit, Akseli ja mahdollisesti muita tulosliuskoilta löytyviä. Tilassa on paikkoja n. 50, jos koronatilanne ei kiristy. Etänä voi ilmoittautua mukaan Teamsiin morsky@wippies.fi. Jaoston suunnistuskirja myynnissä alella 20 €. Yrjö Teeriahon "Suunnistus on Älylaji".

Lisenssit ostetaan Suomisportin kautta tammikuulta alkaen - vakuutus voimaan

Useiden lajiliittojen lisenssihankinta on siirtynyt Suomisport-palveluun. Näin ainakin suunnistus ja hiihtolajien osalta. Kaikkien lisenssin hankkivien suunnistajien on rekisteröidyttävä käyttäjiksi Suomisportiin. Lasten vanhemmat voivat tehdä rekisteröitymisen. Seuramme maksaa alle 14-v sarjojen lisenssit vakuutuksineen. Tätä vanhemmat suunnistajat maksavat oman lisenssinsä Suomisportissa itse, kun ovat ensin rekisteröityneet. Käyttäjillä täytyy olla toistaiseksi myös käyttäjä-tiedot Irma-palvelussa, jota varsinaisesti käytetään ilmoittaumisten yhteydessä. Myös Irmassa oleva edustusseuratieto on ratkaisevin, jos tiedot eroavat järjestelmissä. Vanhoille lisenssinhaltijoilla lisenssi on voimassa takautuvasti tammikuun, jos lisenssi on maksettu tammikuun loppuun mennessä.

Linkki ohjesivulle https://www.suunnistusliitto.fi/liitto/lisenssi/

Leiri 5.-6.12.

Suunnistajien leirit: kesäsuunnistus 5.-6.12 Jämsässä (ilm. Pauli) ja hisu-porukka (ilm. Janne) Ylläksen kisojen yhteydessä. Mikäli Ylläksen kisoja ei ole niin siellä on harjoituksia ja jatkona maajoukkueen leiri. 

Ähtärin eläinpuiston retki la 2.10.2021

Suunnattu v. 2021 Omatoimirastien suunnistuskoululaisille/rastipassin lunastaneille . Lähtö  uimahallin edestä bussilla klo 10.00. Sitovat ilmoittautumiset (lapsi ja huoltaja) viestillä numeroon 040 1257977, Tuomakselle.

Tilatut suunnistuspaidat tulleet elokuussa 2021

Jos tilasit seuran suunnistuspaidan. Soita Paulille puh. 040 7061 344 ja varaa aika noutoon Keuruun Kurkiniemestä.

SM-R1-Suunnistajien matkakulusääntö 

Johtokunnan päätöksen mukaisesti SM-matkoja voidaan korvata edelleen R1-SM-matkojen osalta. Korvauksen porrastus tukee kimppakyydistystä ja kuitenkin huomioi eri puolilla Suomea asuvat opiskelijamme. Yksinmatkaavalle R1-kilpailijalle korvataan 0,15 €/km. Kun autossa on 2 R1-kilpailijaa, korvaus on 0,20€/km. Ja kun R1-kilpailijoita on autossa 3 tai enemmän, niin seura korvaa 0,26 €/km. Majoitusyön maksimikorvaus R1-matkalla 50 €. Pääsarjojen A-/maajoukkue-urheilijalla matkakorvaus on aina 0,26 €/km. Koulutusmatkojen korvaus on edelleen 0.26 €/km -  kimppakyyditys periaatteena esim. koulutusmatkoilla. Lisää pj Janne 050 5987 484.

Lasten Suunnistuskoulu 

Koulu jatkuu 30.6. Montosvuoressa klo 18.00-19.00. Hyvässä varuskunnan polkumaastossa. Ohjaajat paikalla opettamassa suunnistuskoululaisia.

 Jatkamme RastiReittien (RR) merkeissä kokoontuen klo 18.00.

 9.6. Jukojärvi itä, 16.6. Virtalankoski ja 30.6. Montosvuori. Katso opastukset kuntorastiosiosta.  Maksuna radoille on minimi puolen kauden maksu 20 e ja koko kauden maksu 40 e. Radoillehan pääsee 5 päivänä viikon aikana, RR radat vain keskiviikkoisin. Maksu netissä (alle 16v). Suunnistuskoululaiset palkitaan syksyllä eläinpuiston retkellä.

Suunnistajankaupat verkossa

Suunnistajan varusteet verkossa suunnistajankauppa.fi st24.fi  keltamaki.com

Omatoimirastit menossa - ehdit mukaan

Radoille pääsee omaan tahtiin, sinun ei tarvitse kuin ottaa kartta netistä tai postilaatikosta.  Kunto-aloittaville tarjolla C-rata, lapsille D-rata. Kesäkuulla pyrimme avaamaan ajanoton ja RR-radat. Kuntosivuille

Kisoja ja alueen kutsuja 

Katso Suunnistusliiton valikosta Irma.

Seuran kevätleiri Ikaalisissa 14.-15.5

13.5. Mahdollisuus osallistua Ikaalisten kansalliseen, josta voi jäädä leirille 14.-15.5. varten. Uudet maastot käytössä. Ilmoittaudu Paulille.

Lasten laturetki-tapahtuma la 6.3.2021 omatoimisesti Kurkisaaressa

Laturetki ohjeita täältä .

Lasten laturetki klo 12-15 Kurkisaaressa.

Omatoimisia seikkailupaikkoja Kurkisaaressa. Suunnistus suksin ja ilmankin jos hanki kantaa moottorikelkan urilla. Nuotio.

Omatoimirastit  Laturasteina jo 6.2.-14.2. alkaen - kalenterissa kartat

Olen tekemässä 1. laturastiradan Montosvuoreen, jossa on tilaa liikkua turvallisesti. Kiertosuunta myötäpäivään purun valolampuin merkityllä 3 ja 7 km radalla. Lyhyellä radalla on 5 rastia ja pitkällä 7 rastia, jotka sinun tulee merkitä paikantaen olinpaikkasi kartassa. Lyhempi rata kääntyy varuskunnan kulmalta ennen tietä takaisinpäin oikealle. Rastit tulevat olemaan ladun varrella (2 m), pyri paikantamaan rastin sijainti kartalla. Merkitse sijaintipaikat netistä/laatikosta saamaasi karttaan omalla kynällä matkalla tai vasta kotona. Vertaa oikeisiin vastauksiin ja mittaa virhe sijainnissa (1 mm=1 min). Tuloksen voit halutessasi kirjata oma-tulos-rekisteriin.  Siirry tästä kalenteriin. T Janne M. 050 5987 484

Kiitos Joulurasteilla kävijöille

Lumisesta kelistä huolimatta kävijöitä oli n. 50.  Ketvelniemen Puuhatoimikunta kiittää turvallisesti liikkuneita ulkoilijoita ratojen hyöduntämisestä. Keuruun Kisailijat kiittää myös Peltolan perhettä kartan täydentämisestä ja ratamestaroinnista.

Palkitsemiset 2020 siirtyy ensi vuoteen

Kokoontumisia ei suositella herkän koronan leviämisriskin takia, emmekä hoksanneet bookata tilaisuutta jo marraskuun lopun vaiheille . Myös kaupunki siirtää palkitsemisia ainakin helmikuun saakka ja se tullee tapahtumaan rajatusti tilanteen mukaan.

su 27.12.20 klo 10-14 Omatoimirastit Keskusta/Ketvelniemi

Keukis ja Ketvelniemen Puuhatoimikunta on järjestämässä liikuntaa rastien parissa raittiissa ilmassa. 

Su 27.12.klo 10.00- 14.00 järjestetään kaikille avoin välipäivän suunnistus korttelisuunnistuksen merkeissä. Reittivaihtoehtoina on Keuruun keskustan kierros (4 km), Ketvelniemi - keskusta kierros (8 km) tai Ketvelmiemen kierros (3,5 km). Lähtöpaikat sijaitsevat nuorisokeskus Kipinällä (4 km ja 8 km lenkki) ja Ketvelniemen entisellä kioskilla (3,5 km lenkki). Kartat ovat tulossa tähän: Keskusta 4 km- Ketvelniemi 8 km - Ketvelniemi 3.5 km

Lähtöpaikalla on postilaatikot joista löytyy kartat ja tulosvihko, jos haluaa laittaa nimen ja itse ottamansa ajan tulosvihkoon. Rastipisteillä on rastilippu (ei leimausmahollisuutta).

Piha-alueilla (oliivinvihreä) ja karttaan merkityillä kielletyillä alueilla (violetti rasteri) alueilla ei saa liikkua. Kaikki vesistön ylitykset ovat KIELLETTYÄ! Ei siis heikoille jäille!

Koska on kyse välipäivän ALE:sta, niin kartat ovat 100% alennuksessa.

Tapahtuman järjestelyistä vastaavat Ketvelniemen Puuhatoimikunta ja KEUKIS/suunnistus

TERVETULOA!

Anna palautetta omatoimirasteista 2020

Anna nyt palautetta Omatoimirasteista ja vaikka niiden radoista.

Kuntorastien Kausikortin tai karttamaksuja voit suorittaa tähän tulevaan tilaus- ja maksulinkkiin.

Mukaan Suunnistuksen tapahtumiin v. 2020

Harrastetoimintaan pääset mukaan kevät-kesälltä iltarastien lasten ja nuorten suunnistukoulun kautta. Iltarastien järjestäjät järjestävät opastusta suunnistaen mukana myös aikuisille, kun pyydät opastusta. Pääset mukaan kilpailutapahtumiin hankkimalla lisenssin Suomisportista ja rekisteröitymällä Suunnistusliiton Irma-palveluun. Siellä pääset ilmoittautumaan kilpailukalenterin tapahtumiin oma-aloitteisesti. Lisätietoja Janne Mörsky 050 5987 484. Voit myös jättää yhteydenottopyynnön, jos tarvitset tukea harrastustoimintaan tulemiseksi ilmoittamalla siitä tällä lomakkeella palautteessa tai em. puhelimeen.

Alle 14 v. Oravapolkutoiminta iltarasteilla toukokuussa. Kuntoa pääsee kohottamaan jo maaliskuussa korttelirasteilla. Seuraa Suur-Keuruu.

- - - -

KILPAILUKAUSI VAIHTUU TAMMIKUUSSA - HUOLEHDI MYÖS SPORTTIVAKUUTUKSESTASI

Vakuutusvelvollisuus on urheilijalla. Voit ostaa Sporttiturva-vakuutuksen Suomisportissa https://info.suomisport.fi/ tai erikseen vakuutusyhtiöltä, mitä suosittelemme silloin kun harrastat usempaa lajia.

Rekisteröinti Suomisportissa tapahtuu Liikkujana, jolla voi olla lisenssejä ja vakuutuksia. Suomisportissa seuran jäsentietoja ei ole, koska ne hoidetaan eri järjestelmällä. Suomisportissa oman lajiliiton vakuutusmaksun kausi alkaa aina tammikuusta kestäen seuraavan loppuun ja takautuvasti tammikuun loppuun, jos maksu on suoritettu tammikuun aikana.

Jukola juostu!

Kiitos viestinviejille. Ensi vuonna sitten Rovaniemen Napapiiri-Jukolassa nautiskellaan yöttömän yön tunnelmasta.

Jukolan sivuille tästä

MM-hiihtosuunnistus Piteå

MM-viestipronssia tuli. Parhaat sijoitukset olivat Milkalla 9. ja 12. sijan paikkeilla, mutta ne ovat olleet suomalaissijoituksista toiseksi parhaita. Myös Peltolan Samuli omassa 20-sarjassa samoilla sijoilla.

SUUNNISTUSTILASTOT 2018 (VALTAKUNNAN TASO)

Seuran tilasto v. 2018

Suunnistus