Aikuisten naisten SM-kulta parisprintissä

28.2.2023

Lähde: SSL

Hiihtosuunnistuksen kuuden osuuden SM-sprinttiviesti hiihtosuunnistettiin napakan pakkasen ja auringon värjäämänä Joutsassa 26.2.2023.

Sekä miesten että naisten pääsarjojen kilpailu säilyi jännittävänä aina loppusuoralle saakka. Naisten kilpailussa mitalitaistelussa oli pitkään mukana neljä joukkuetta ja viimeisellä osuudella pitkällä loppusuoralla näkyi samalla vielä kolme joukkuetta. Keuruun Kisailijoiden Sonja Mörsky ja Sanna Pusa onnistuivat lopulta parhaimmin, ja ottivat mestaruuden seitsemän sekunnin erolla Rastikettuihin.

– Hajonnat purivat matkalla, ja tiesin ankkuriosuudella, että Rastiketuilla on siinä hieman pidempi hajonta. Tiesin siinä, että ilman lopun hölmöilyjä homma onnistuu, mutta kyllä se jännitys silti tiivistyi siinä viimeisellä lenkillä. Yhden risteyksen menin siinä jännittävästi pitkäksi, mutta muutoin se oli varmaa suorittamista joka osuudella, kertoi Keuruun ankkuri Sanna Pusa.

Keuruulaisilla oli suunnistuksen lisäksi vauhti kunnossa, ja näin Mörsky ja Pusa saattoivat juhlia ensimmäistä yhteistä sprinttiviestin mestaruutta.

– Ensimmäisellä osuudella tuli yksi kymmenen sekunnin virhe, mutta muuten se meni tasaisesti. Ratkaisevaa oli kuitenkin se, että mono oli tänään syönnillään. Minulla oli tammikuussa pitkä hiihtotauko selkävaivojen vuoksi, eikä aikaisemmissa kisoissa ole oikein kulkenut. Tänään onneksi oli ensimmäistä kertaa sellainen hyvä hiihtokisan kulku, iloitsi Sonja Mörsky.

Keuruulaiset kiittelivät myös kisan olosuhteita.

– Arvosanana kymppi-plussa ja järjestäjille isot kiitokset. Hienosti olivat eri radatkin laadittu niin, että mielenkiinto säilyi jokaisella lenkillä, kiittelivät mestarit Mörsky ja Pusa.

Keuruun naiset ottivat muutama viikko takaperin SM-hopeaa Evon SM-viesteissä joukkueella Sanna Pusa, Milka Reponen ja Sonja Mörsky.