Clifton Emmet Cushman, USA

Vaikka USA:n  Clifton  Emmet Cushman oli ilmoittautunut Keuruun Kisailijoiden kansainvälisiin 50-vuotisjuhlakilpailuihin, hänen nimeään ei näy kilpailun tulosluettelossa. Poisjäämisen syytä ei tiedetä.

Clifton Emmet Cushman, USA

ilmoittautuneista olivat kansainvälisimpiä persoonia Rooman 1960 pitkien aitojen olympiahopeamitalisti Clifton Emmet Cushman ( 49,6). Etelä-Dakotasta kotoisin ollut Cushman ( s. 1938) opiskeli tuolloin Kansasin yliopistossa. Hänet nähtiin vielä 1964 USA:n olympiakarsinnoissa, mutta kisa päättyi aitaan kompastumiseen. Vauhtikaan ei ehkä olisi riittänyt, sillä kauden paras aika ei ollut 51,7:ää parempi.

Cushman siirtyi jatkossa USA:n Ilmavoimien palvelukseen ja sai komennuksen Vietnamiin sotaan. Kapteeni Cushman lähti 25. syyskuuta 1966 pommittamaan siltaa Pohjois-Vietnamiin alueella melko lähellä Bac Giangia. Hänen koneensa sai viidakon yläpuolella ilmatorjuntatykistä osuman ja syttyi palamaan. Cushman ehti ilmoittaa koneensa menettäneen ohjattavuutensa. Sen jälkeen kone hajosi ilmassa moneksi palavaksi kappaleeksi ja syöksyi viidakkoon. Hänen ruumistaan tai sen kappaleita etsittiin turhaan äärimmäisen haastavissa olosuhteissa. Cushman julistettiin kuolleeksi vuoden 1975 lopulla.

LAURI JÄRVINEN