YÖ MARATON 2021 ONNISTUNUT kansanjuhla

Yö maraton jos jokin tapahtumaa kuritti niin sää ja sieltä kuumasta päästä. Osanotto ennätystä sivuttiin vaikka jälki-ilmoittautuneet jäi vähän pieneksi helteen takia.

Parhaat kiitokset järjestäjien puolelta kaikille siis kaikille naamaan tai kehoon katsomatta kuka oli mukana vaikuttamassa onnistuneeseen juttuun.

             ********************************* 

                    Ja seuraava liikuntatapahtuma 

                          Keurusselän Syyshölkkä 

                       su 3.10.2021 Liikuntapuisto  

                             ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

Keuruun 9. yömaraton oli 9.7.2021 Keuruun yössä oli onnistunut kokonaisuus, vuoden päästä uudestaan

Hieno tapahtuma luvassa!

Kesä kukoistaa ja pitkän ajan sääennuste lupaa hienoa keliä Yömaratonille. Ilmoittautumisia on niin paljon, että nyt kolkutellaan osallistujaennätyksiä. Ennakkoilmoittautuminen ei ole enää mahdollista 5.7. jälkeen. Jälki-ilmoittautumisia otetaan mukaan Yömaratonia ennen klo 17-19 kisakeskuksella. 

Järjestelyt etenevät normaaliajan malliin koronatilanne ja –ohjeistus huomioiden. Lähtöjä porrastetaan, ja muihinkin erityisjärjestelyihin silti varaudutaan viimevuotiseen tapaan.

Kannattaa muistaa myös kello 18 käynnistyvä lasten Poppi-minimaraton, jossa kaikki palkitaan entiseen tapaan.


Tulossa kovavauhtinen vartti

HKV:n Eero Saleva on jälleen mukana miesten varttimaratonilla. Viime vuoden vartilla Saleva juoksi ylivoimaiseen voittoon ajalla 38.45. Vastikään hän voitti myös 3 000 metriä Keuruun Juhannuskisoissa. Reitillä nähdään siis reipasta vauhtia, mutta mukana on silti kaiken tasoisia juoksijoita. Tule sinäkin testaamaan oma kuntosi!

Lue alta myös Helin tunnelmia viime vuoden Yömaratonilta. 

Eero Savela viime vuoden Yömaratonin vartimaratonin voittaja. Kuva: Veikko Ahonen

Kohti Yömaratonia                      6.6.2021 

Heli Hyttinen. Kirjoittaja on keuruulainen vapaa-ajan asukas, joka hurahti kestävyysurheiluun  viisikymppisenä 

Osallistuin ensimmäistä kertaa Keuruun Yömaratonin varttimaratonille vuosi sitten. Mikäpä  oli juostessa leppeänä kesäiltana. Varsinkin Könttärin risteyksen jälkeen pitkällä loivalla  alamäkiosuudella meno tuntui hyvältä, lähes lennokkaalta. Vaikka onnistuin kirimään  loppua kohti, niin viimeistään viimeisessä nousussa otettiin luulot pois. Piristi kummasti,  kun nousun päällä satunnainen kannustaja totesi, että hyvä, hyvä, ei ole enää pitkästi.  Urheilukentän kaarteeseen tullessa ensimmäinen ajatus oli, että voi ei, vielä tämäkin  kiekka. Mutta tottahan siinä vaiheessa jonkinlainen loppukiri irtoaa, vaikka sisulla. Ja  vaikka ei irtoaisi, niin mitä sitten? Tärkeintä on liikkumisen ilo ja itsensä voittaminen. 

Enempi hiihdon parissa puurtavana itselläni oli ennen viime vuoden juoksua takana  voimapainotteista harjoittelua, ja jalat tuntuivat siksi raskailta alusta lähtien. Parannettavaa  olisi jäänyt tälle vuodelle, mutta nyt Yömaraton jäänee harmillisesti väliin pienten  jalkavaivojen vuoksi. Kenties olenkin paikalla talkoolaisena, sillä tapahtuma kuuluu joka  tapauksessa perheemme kesään. 

Mieheni Tarmo, aikuisurheilija hänkin, aikoo tällä kertaa juosta puolikkaalla ennätyksensä ja alittaa 1:29. Se oli tavoite myös viime kesän Yömaratonilla, kunnes 13 kilometrin jälkeen  äityneet vatsakivut pakottivat kävelemään viimeiset kilometrit. Neste ei vain imeytynyt.  

Tänä keväänä mies on juossut Yömaratonin puolikkaan harjoitusmielessä kolmesti.  Viimeksi vauhtikestävyyslenkkinä kaksi sekuntia alle 1:30:n, joten kisassa odotukset ovat  korkealla. 

Yömaratonin reitti on virallisesti mitattu ja siten ennätyskelpoinen. Se ei kuitenkaan ole  erityisen nopea, joten ennätys ei tule helpolla. Tapahtuman johtaja Veikko Ahonen  mainitsi, että loppupätkän mahdollista helpottamista on mietitty. 

Juoksua aktiivisesti harrastava Tarmo ei reittiä muuttaisi, sillä sitten ei voisi enää verrata  omaa aikaansa aiempiin vuosiin. Hänen mielestään rankka loppu kuuluu asiaan. Pitää  osata säästää voimiaan. Ja jos ei jaksa, niin kävelee. Hänestä Yömaraton on hyvä harjoituskisa syksyn SM-kisoja ajatellen. 

Kaikki mukaan! 

Keuruun Yömaraton on suuri suviyön liikuntatapahtuma, joka sopii kaikille ja  kaikenikäisille. Lapsille on oma Poppi-minimaraton, jossa kaikki palkitaan. Kuntokymppi on  puolestaan hauska, jopa hulvaton yhteislenkki niille, jotka eivät piittaa ajanotosta. Ei  kilpailua, mutta silti ison tapahtuman tunnelma. Tunnelmasta voi nauttia myös reitin  varrella juoksijoita kannustaen. Kentälläkin oli hyvä meininki, kun viimeksi miestäni maaliin  odottelin. 

Joukkuekilpailu on sekin oma lukunsa. Joukkueen voi muodostaa vapaasti esimerkiksi  yrityksen, järjestön tai yhteisön nimissä. Juoksumatka on varttimaraton eli reilu kymppi.  Ahosen Veikon ideana on, että pari innokasta houkuttelisi mukaan toiset kaksi ei ehkä niin  innokasta, ja sitä kautta kipinä kenties syttyisi. Hänestä olisi hienoa, jos esimerkiksi  Keuruun kaupungilta saataisiin joukkue mukaan. Itse voisin heittää haasteen  kotikaupunkiini Äänekoskelle. Ja tietysti muihin naapurikuntiin myös. Ei sen nyt tartte niin  vakavaa olla, kuten Veikko kiteytti. 

Yömaraton on erittäin tärkeä tapahtuma paitsi Keuruun Kisailijoiden hiihtojaostolle, myös  Keuruun kaupungille ja yrittäjille. Se on urheilu- ja lomamatkailua parhaimmillaan. 

Tänä vuonna juostaan yhdeksäs Yömaraton, joten vuoden kuluttua juhlitaan pyöreitä  vuosia. Ensimmäisinä vuosina tapahtuman järjesti Keurusselän Maratoonarit. Keuruun  Kisailijoiden hiihtojaosto on ollut järjestelyvastuussa vuodesta 2018. 

Lähdetään tänäkin vuonna joukolla juoksemaan, ja otetaan kaveri myös mukaan. Tämä  voi olla juuri se ratkaiseva askel kohti liikunnallisempaa elämää! 

Kuvassa Heli lenkkeilemässä Yömaratonin reitillä.