Kilpailuohjeet

KILPAILUOHJEET (täydennetään tarpeen mukaan)

Ohjeita päivitetty 15.1 kohtaa viesti

Nuorten SM hiihdot järjestetään erikoisjärjestelyin. Kilpailun velvoittavat korona-ohjeet ovat kansallisia ohjeita rajoittavammat. Kilpailun terveysturvallisuus ohjeistus - koronaohjeet löytyvät erilliseltä sivulta.

 Kilpailun viralliset nettisivut – https://www.keuruunkisailijat.fi/nuorten-sm-hiihdot/ . Hiihtoliiton sivuilla kilpailusivua ei ole.

Opastus

Opastus Keuruu/Vilppula tieltä. Kilpailukeskuksen osoite Keurusseläntie 14, KEURUU (huom. myös naapurikunnassa sama postiosoite).

Paikoitus

Kilpailukeskuksen välittömässä läheisyydessä. Liikenteenohjaus.

Voitelu/suksihuolto

Huoltokopit ovat käytössä pooleille ja ennakkovaraajille – kaikki huoltokopit on varattu. Huoltokopeissa max. 4 hlö/koppi, vuokraaja valvoo itse toteutumista. Poolien ajolupa ja koppien avain noudettavissa kisatoimistosta, Hotelli Keurusselkä. Koppien avainten palautus sunnuntaina - avain jätetään kopin ulko-oveen. Palauttamattomasta avaimesta peritään 100€.

Kilpailutoimisto

Kilpailutoimisto sijaitsee Hotelli Keurusselässä noin 1 km päässä kilpailukeskuksesta. Opastus kilpailutoimistoon hotellin edessä. Ulko-ovi kilpailutoimistoon pääovesta oikealla noin 30 m. KILPAILUTOIMISTOON EI KULJETA HOTELLIN VASTAANOTON OVESTA.

Kilpailutoimiston aukioloajat voi katsoa välilehdeltä aikataulut.

HUOM. Numeroiden hakijat pe ilta ja la ilta - numerot pestään päivän kisan jälkeen, joten aikatauluta hakusi iltapuolelle tai kisa-aamuun niin saat puhtaan numeron mukaasi.

Infopiste

Info sijaitsee kilpailukeskuksessa.

Tulospalveluun/kilpailuun liittyviin asioihin vastaa joko kilpailuinfo tai kilpailusihteeri nro 050-3846851.

Ilmoitus/tulostaulu

Fyysistä tulostaulua ei ole. Tiedottaminen tapahtuu kuuluttamalla ja nettisivustolla. Myös tulokset ja lähtöluettelot kilpailun virallisilla sivuilla.

HUOM! LIITY KILPAILUN WHATSAPP RYHMÄÄN PUHELIMELLASI SIVUPALKIN KOHDASSA AJANKOHTAISTA OHJEIDEN MUKAAN!

Joukkueenjohtajien kokous

Joukkueenjohtajien kokousta ei pidetä. Kokousmateriaali löytyy aina kilpailua edeltävänä iltana klo 18 kilpailun nettisivuilta. Samalta sivulta löytyy myös mahdollisuus keskusteluun/kysymyksiin kunkin päivän TCM materiaalista.

Pe 14.1. Sprintin (P) erityisohjeet:

Naisten karsinta 8:30, karsinnan jälkeen erävaiheet klo 10 ja finaali. Miesten karsinta klo 12:30, karsinnan jälkeen erävaiheet klo 14 ja finaali.

Erävaiheet hiihdetään sekä naisissa että miehissä seuraavassa järjestyksessä: alkuerät 18, 20, 23, välierät 18, 20, 23, finaalit 18, 20, 23.

Kilpailussa ei käytetä nilkkatunnistimia.

Kilpailussa käytetään samoja numeroita läpi koko kilpailun. Karsinnan tulosten selvittyä karsiutuneet palauttavat välittömästi numeronsa stadionaidan (varusteaidan) luona olevaan laatikkoon tai kilpailun infoon. Erien jälkeen karsiutuneet ja finaalin jälkeen kilpailijat luovuttavat numeron maalissa olevaan laatikkoon.

Karsinnoista jatkoon 24 kilpailijaa 4 välieriin, jokaisesta erästä 3 parasta jatkaa semifinaaleihin ja näistä 3 parasta finaaleihin. Ajan perusteella ei mennä jatkoon. Sprinttikaavio löytyy välilehdeltä.

Sprintin sarjoihin N/M18 saa osallistua viimeistä vuotta 16-sarjassa hiihtävä kilpailija.

Karsinnan lähtöjärjestys määräytyy ilmoittautumishetkellä voimassa olevan FIS-pistelistan mukaan.

La 15.1. Henkilökohtaisen kilpailun (V) erityisohjeet:

Naisten sarjat klo 9:00 alkaen, miehet klo 12:15 alkaen.

Kilpailussa käytetään nilkkatunnistimia.

N/M17 sarjoihin voi ilmoittautua viimeistä vuotta 16-sarjassa hiihtävä kilpailija.

Lähtöjärjestys määräytyy ilmoittautumishetkellä voimassa olevan FIS-pistelistan mukaan.

Su 16.1. Viestin (V+V+V) erityisohjeet:

Viestijärjestyksen ilmoittaminen

Viestin hiihtojärjestys tulee ilmoittaa ilmoittautumisaikaan mennessä Kilmossa. Tämän jälkeen joukkueen kokoonpanon muutokset vain ICR 313.4 mukaan tällä nettilomakkeella lauantaihin 15.1. klo 16 mennessä, emme ota vastaan ilmoituksia missään muussa muodossa - HUOM!!! ILMOITUS, VAIN JOS MUUTOKSIA HIIHTOJÄRJESTYKSESSÄ. 

Kaikissa kilpailuun osallistuvissa joukkueissa saa olla osa hiihtäjiä nuoremmista sarjoista, kuitenkin niin että syntymävuosi on 2007 tai aikaisemmin (15 v. tai vanhempi).  KUITENKIN jokaisessa joukkueessa on oltava vähintään yksi kilpailija, joka on omassa sarjassaan (Maastohiihto kilpailusääntö 3.1.4.). 

Viestin lähtöjärjestelyt

Joukkueiden lähtöjärjestys määräytyy ilmoittautumishetkellä voimassa olevan FIS-pistelistan mukaan. Auralähtö, 3 latua rinnakkain, lähtökaistat noin 30 m.

Naisten viestit alkaen 9:30, miesten alkaen klo 12.

Viestin muutokset

Viestin layout on muuttunut - katso rata- ja stadionkartat.

Viestin matkat ja hiihtotapa ensimmäisellä osuudella ovat muuttuneet

Viesti hiihdetään 2 km latua kiertäen

Naisilla 3*4 km hiihtotapa kaikilla vapaa

Miehillä 3*6 km hiihtotapa kaikilla vapaa

Kilpailunumerot 

Kilpailunumerot haetaan kilpailutoimistosta (Hotelli Keurusselkä), HUOM KÄYNTI KILPAILUTOIMISTOON ULKO-OVESTA, JOKA ON NOIN 30 M PÄÄOVESTA OIKEALLA - EI HOTELLIN VASTAANOTON KAUTTA. Kilpailunumerot palautetaan omatoimisesti suorituksen jälkeen maalialueella olevaan laatikkoon. Keskeyttänyt kilpailija ei saa kulkea maalin läpi, hän ilmoittaa keskeyttämisestä joko maalihenkilöstölle tai infopisteeseen ja palauttaa numeron välittömästi. Palauttamatta jätetystä numerosta veloitetaan 100 €.

Nilkkatunnistin

Perjantaina ei käytetä nilkkatunnistimia.

Lauantain ja sunnuntain kilpailussa käytetään nilkkatunnistimia. Käytössä vain 1 nilkkatunnistin per kilpailija, tunnistin asennetaan vasempaan nilkkaan.

Nilkkatunnistimet jaetaan lähtöpaikan läheisyydessä ja kilpailija palauttaa ne maalissa. Palauttamattomasta nilkkatunnistimesta veloitetaan 100 €.

Verryttely ja suksien testaus 

Molempina kilpailupäivinä karttaan merkityissä paikoissa. Kartat löytyvät kohdasta latukartat.

Kilpailuradat

Kilpailussa käytössä 3,3 ja 5 km radat sekä sprinttiradat 1,2 km ja 1,5 km.  

Ratoihin tutustuminen seuraavasti:

torstai klo 15-21, perjantai 16:30-19 ja lauantai 16:30-18 sekä kilpailupäivinä naisten kilpailuiden päätyttyä ladut avataan tutustumiseen. 

Huom! Kilpailuladut suljetaan 15 min ennen kilpailun alkua, ellei lumitilanne tai latujen kunnostus edellytä sulkemista jo aiemmin.

Kilpaladuilla hiihto vain hiihtosuuntaan. Noudata varovaisuutta. Maali/vaihto- ja lähtösuoralle ei hiihtäjiä päästetä.

Sauva- ja juomahuolto kilpailun aikana

Kilpailussa ei järjestetä juomahuoltoa eikä sauvahuoltoa.

Noudatettava suurta varovaisuutta, huolto ei ole sallittu stadionilla.

Lähtö ja maali

Lähtö- ja maalialue vain kilpailijoille. Lähtöalueelle päästetään noin 15 min ennen lähtöä. Lämmittelyvarusteet voi jättää lähtöön mentäessä aidalle. Maaliin 3 kaistaa. Maalissa ei ole mehutarjoilua.

Sauvan mittaus

Kilpailussa sääntöjen mukainen sauvan pituusmittaus. Mittauspaikka sijaitsee Sompalan lähdön puoleisessa päädyssä. Kilpailijat voivat itse käydä ennen kilpailua tarkastamassa sauvan mitan.

Kilpailun tuomarineuvosto

Tuomarineuvosto

TD Esa Ryynänen, 040-5749384

TDA Joona Viholainen, 044–3190919

Kilpailun johtaja Veikko Ahonen, 0400-874146

Kilpailusihteeri Jonna Haapamäki-Syrjälä, 050-3846851

Protestit

Protestiaika 15 min tulosten julkistamisen jälkeen. Protesti tehdään viralliselle lomakkeelle, löytyy infopisteestä. Protestimaksu 100 eur, maksetaan käteisellä, kun protesti luovutetaan infopisteelle. 

Kisakahvio                 

Kilpailussa on kahvio ja makkarakoju ulkotiloissa töyssytuvan seinustalla. Myyntipisteellä myynnissä myös maskeja 1€/kpl. Maksutapa kortti tai käteinen. Noudattakaa ostoksilla turvavälejä, myyntipisteillä myös käsidesi.

Pukeutuminen ja peseytyminen                                     

Kilpailualueella ei ole sisätiloja käytössä.

Palkintojen jako, palkittavat

Voittajahaastattelu (Jarkko Sinisalo) ja palkintojen jako (Martti Vainio) palkintolavalla kuulutuksen mukaan. Perjantaina palkintojen jako kullakin sarjalla finaalin jälkeen. Lauantaina ja sunnuntaina kunkin sarjan tulosten selvittyä.

Palkitaan seuraavasti kaikissa sarjoissa:

Pe Sprintti, kaikki finalistit

La Väliaikalähtö, 8 parasta

Su Viestit, 6 joukkuetta + 3:lle parhaalle seuramitalit

Ensiapu Ensiapupiste on Sompalan takana (eteläpuoli). puh. 040-5621333

Paikalla on myös lääkäri Markku Puro, puh. 050-5440566

Muuta

Järjestäjä ottaa kuvia kilpailusta ja jakaa niitä some -kanavilla. Mikäli et halua että sinua kuvataan ilmoita siitä tekstiviestillä  050-3494097