Covid-19 ohjeistus

Terveysturvallisuusohje

Nuorten SM Keuruu 14.-16.1.2022

Nuorten SM hiihdot järjestetään erikoisjärjestelyin. Kilpailun velvoittavat korona-ohjeet ovat kansallisia ohjeita rajoittavammat.

Kilpailut eivät ole yleisötapahtuma. Kilpailuihin osallistuu vain rajattu toimitsija- sekä osallistuja määrä (400 urheilijaa+400 huoltajaa+75 toimitsijaa) Joka käsittää käytännössä kisaorganisaation lisäksi urheilijat sekä yhden huoltajan/urheilija. Eri sarjoissa olevien kilpailijoiden kohtaamista on rajattu. Kilpailupäivien aikataulutus tehty siten, että kilpailupaikalla olevien henkilöiden määrä on minimoitu.
Kilpailun suunnitteluun on asetettu myös koronatyöryhmä, johon kuuluu järjestelytoimikunnan puheenjohtaja, kilpailun sihteeri sekä TD. Työryhmän tehtävänä on ollut huomioida alueella voimassa olevat suositukset sekä suunnitella terveysturvallisuutta lisäävät ohjeet

Kilpailun viralliset nettisivut – https://www.keuruunkisailijat.fi/ etusivulla linkki Nuorten SM hiihdot.

 Jos saat tapahtuman jälkeen koronaan sopivia oireita, toimi THL:n sivuston ohjeiden mukaisesti:
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/oireet-ja-hoito-koronavirus Jos sinulla todetaan koronavirus viikon sisällä kilpailutapahtuman jälkeen, pyydämme ilmoittamaan siitä kilpailujärjestäjälle sähköpostitse: keuruunhiihdot@gmail.com 

Ohje COVID-19 tartuntariskin eliminoimiseksi Nuorten SM- hiihtojen kilpailussa 14.-16.1.2022 Keuruulla

1.    Jos et ole täysin terve, älä osallistu kilpailuun äläkä tule kilpailutapahtumaan. Suosittelemme pikatestin tekoa ennen kilpailupaikalle saapumista

2.    Pidä 2 metrin turvaväli toisiin henkilöihin kilpailukeskuksessa.

3.    Lataa koronavilkkusovellus.

4.    ENSI-APU päivystää kilpailun ajan kilpailukeskuksessa.

5.    Huolehdi oma-aloitteisesti hyvästä käsihygieniasta. Varaa henkilökohtainen käsidesi mukaasi. Kilpailukeskuksessa on myös käsidesiä tarjolla. Kilpailun järjestäjä puhdistaa lisäksi paikkoja, joissa mahdollinen tartuntariski on kasvanut.

6.    Kasvomaskia (FFP2) suositellaan käytettäväksi kaikkialla kilpailukeskuksen alueella. Järjestäjä ei tarjoa maskeja, joten varaa riittävästi omia mukaan. Suosittelemme käytettävän kertakäyttömaskeja. Maskeja myynnissä kahviossa.

7.    Käytetyt kasvomaskit roskalaatikkoon.

8.    Tule mahdollisimman myöhään ennen lähtöä ja poistu mahdollisimman nopeasti suorituksen jälkeen. Loppuverryttely on parempi tehdä muualla kuin stadionilla.

9.    Kilpailukeskuksessa ei ole käytössä pukeutumistiloja eikä muitakaan sisätiloja. Urheilijoille ja toimitsijoille on osoitettu omat erilliset WC-tilat.

10. Siirry laduille ja sieltä pois järjestäjän määräämiä väyliä pitkin.

11. Lähtö- ja maalialueelle päästetään vain kilpailijat. Alueet on rajattu aidoin.

12. Huolehdi myös kilpailun lähtöalueella 2 metrin turvavälistä.

13. Pyri välttämään ladulla lähikontakteja.

14. Kilpailut on aikataulutettu sarjoittain siten että eri sarjat kilpailevat eri aikoina henkilömäärän vähentämiseksi kilpailukeskuksessa kilpailun aikana. 

15. Ilmoitustaulua tai tulostaulua ei ole. Tiedottaminen tapahtuu kuuluttamalla, whatsappilla ja internetin välityksellä.

16. Palkintojenjako järjestetään heti kunkin sarjan valmistuttua, minkä jälkeen kyseisen sarjan palkittavat poistuvat paikalta. Kuulutuksella minimoidaan palkintojenjakoon tulevat urheilijat, eli mukana ovat vain menestyneet. 

17. Kilpailun toimihenkilöt käyttävät järjestäjän antamaa kasvomaskia tai/ sekä suojavisiiriä hoitaessaan tehtäviä kilpailukeskuksessa.

18. Kilpailun toimitsijat ovat jakautuneet vastuualueittain, vastuualueen päällikkö pitää kirjaa paikallaolosta.

19. Kilpailijoille ei ole mehutarjoilua kilpailun jälkeen.

20. Joukkueenjohtajien kokousta ei järjestetä, materiaali löytyy nettisivuilta edellisenä iltana klo 18.