Historiakirjan julkistaminen 10.9.2014 - Keuruun Kisailijat sata vuotta

Kunnallisneuvos Osmo Kärkkäisen laatima Keuruun Kisailijain historiakirja julkistettiin 10.9.2014

- - - -

Yleisötilaisuus
Lehdistötilaisuus

- - - -

Kirjat Otavalta 4.9.2014

Yleisötilaisuus
Vasemmalta historiakirjatoimikunnan puheenjohtaja, seuran kunniapuheenjohtaja Jussi Arkkila, nykyinen Kisailijain puheenjohtaja Paavo Lintula ja kirjoittaja Osmo Kärkäinen.

Lehdistötilaisuus
Istumassa vas. historiakirjatoimikunnan puheenjohtaja, kunniapuheenjohtaja Jussi Arkkila ja kirjoittaja Osmo Kärkkäinen. Takana seisomassa Keuruun Kisailijain puheenjohtaja Paavo Lintula. - Kuva: Veikko Ahonen -

Historiikit on haettu Otavalta!
Uutukaista kirjaa tutkaillaan kaupungintalon edessä 4.9.14.
Vas. Kirsti Holttinen, Osmo Kärkkkäinen, Esa Palmén ja Paavo Lintula.

Tämä juhlakirja 

KEURUUN KISAILIJAT SATA VUOTTA

Herpmanin poikain perillinen

on ensisijaisesti kertomus urheiluseuran vaiheista sadan vuoden ajalta. Teos sisältää myös annoksen Keuruun kotiseutuhistoriaa ja kulttuuriperinnettä.

Jo nimikin johtaa ajatukset 300 vuoden takaisiin isonvihan aikaisiin sankareihin ja heidän perinteensä vaalimiseen. Urheiluseura on tehnyt siinä arvokasta työtä aikaansaamalla muistomerkit veljesten taistelupaikoille Ketveleen kannakselle ja Ampialaan.

Kirja kertoo myös urheiluseuran kulttuurityöstä, runoilija Einari Vuorelasta urheilumiehenä, omatoimisesta julkaisutoiminnasta, kuorolaulusta, näyttelemisestä, keuruulaiselle tutun Kansallispirtin vaiheista, yhden seuran ponnisteluista suurehkon urheilutalon rakentamisessa ja mittavasta huvitoiminnasta kruunuhäineen ja kalajuhlineen.

Urheilullisen perinteen tallentamisessa kerrotaan ennen julkaisematonta tietoa muun muassa tasamaahiihtäjä Aapo (Abraham) Päkäristä sekä Paavo Karikon ja Urho Kekkosen yhteistyöstä.

Pienen osuuden saavat myös suomalaisten kultamitalimiesten Hannes Kolehmaisen, Ville Ritolan, Eero Mäntyrannan ja Veikko Hakulisen vierailut.

Yleisseuran vaiheista kerrottaessa ei ole unohdettu myöskään niitä kyläseuroja, jotka ovat vuosikymmenien aikana vahvistaneet pitäjäseuran roolia.

Teoksen toinen osa kertoo nimensä mukaisesti, että tulosurheilu tehdään jaostoissa.  Näin on tallennettu seuran urheilijoiden saavutukset ennen kaikkea kansallisella ja kansainvälisellä tasolla.

Oman mielenkiintonsa tähän osuuteen tuovat henkilöhaastattelut niin maileri Juha Kukkamon maaotteluvoitoista kuin nuorten urheilijoiden tulevaisuudenuskosta ja järjestötyössä ansioituneista.     

Kirjoittaja on seurannut neljännesvuosisadan seuran toimintaa niin kaupunginjohtajana kuin seuratoimitsijana. Näin myös henkilökohtaiset muistot elävöittävät kerrontaa.

Suuriarvoisinta satavuotiaan seuran toiminnassa on mittava liikuntakasvatustyö, jota Keuruun Kisailijat on tehnyt ennen kaikkea paikallisen nuorison hyväksi.

- - - -

  Facebook Kisailijat - yleisurheilu

- - - -

Suomen urheiluseuroista
tehty yli 4 000 julkaisua

Lue: Suomen Urheilutietäjät ry
Kirjan kannet. - Klikkaa.-
Historiakirjan toimikunta koolla 23.5.2014
Urheilukilpailujen toimitsijoita 1928
Herpmanin poikain muistomerkki
Ville Ritola

- - - -

Facebook Kisailijat - yleisurheilu