Hiihdon tulevan katsaus, Matti Harju

23.10.2018

tammikuisia hiihtokisoja suunnittelivat järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Esa Palmén, kilpailusihteeri Jonna Haapamäki-Syrjälä ja kilpailujohtaja Veikko Ahonen.

Hiihdon kilpailukausi lähenee- Keuruun hiihdot tammikuussa

Vaikka lehti on vielä puussa, hiihtoväki valmistautuu tulevaan kilpailukauteen. Talven 2018–2019 kilpailukalenteri on ilmestynyt syyskuun lopulla Hiihtoliiton nettisivulle.

Vuokatissa on avattu vuodesta 2004 lähtien varastolumella tehty ensilumenlatu hiihtoputken jatkoksi 10.10 klo 10. Maastohiihdon kilpailukauden avauksena Vuokatissa järjestetään Suomen Cupin ensimmäinen osakilpailu 27.–28. lokakuuta, jolloin ohjelmassa ovat sprintit ja viestit. Ruka avaa hiihdon maailmancupin 24.–25.marraskuuta.

Laajavuoressa avataan Jyväslumen varastolumella tekemä maksullinen ensilumenlatu sään kylmettyä lokakuun lopulla. Keskisuomalainen hiihtokilpakausi alkaa Laajavuoresta Ski Jyväskylän Ensilumenhiihdoissa 8. joulukuuta.

Kisailijoiden hiihtojaosto piti kansallisten 67. Keuruun Hiihtojen ensimmäisen järjestelytoimikunnan kokouksen tiistaina 9. lokakuuta. Hiihdot kilpaillaan liikuntapuistossa lauantaina 19. tammikuuta perinteisellä hiihtotavalla FIS-kilpailuina. Varastolunta liikuntapuistossa ei nyt ole, kuten SM-kisojen alla.

– Lumitykitys stadionilla alkaa, kun maa jäätyy ja on odotettavissa riittävän pitkä pakkasjakso, kertoi Keuruun kaupungin liikuntamestari Erkki Virkalahti.

Ensimmäiset yleisten sarjojen SM-hiihdot ovat Imatralla 1.-3. helmikuuta. Seuravana viikonloppuna 9.-10.helmikuuta ovat Salpausselän kisat, joissa hiihdetään sprinttejä. Pohjoismaisten hiihtolajien MM-kisat ovat Itävallan Seefeldissä 19.2.–3.3.2019.

Äänekosken Huima järjestää talven toiset SM-hiihdot Äänekosken liikuntapuistossa 29.–31. maaliskuuta. Ohjelmassa ovat perjantaina perinteisellä hiihtotavalla parisprintit, lauantaina väliaikalähtöiset vapaan hiihtotavan naisten 10 ja miesten 15 kilometriä ja sunnuntaina takaa-ajo perinteisellä hiihtotavalla. Pitkillä matkoilla kilpaillaan SM-mitaleista Ylitorniolla 7. huhtikuuta vapaalla hiihtotavalla väliaikalähtöinä.

Keski-Suomen 72. maakuntaviesti hiihdetään Saarijärvellä 16. helmikuuta. Perinteisestä loppiaisesta on luovuttu viime vuosien lumiepävarmuuden vuoksi.