Keuruun kisojen koronarajoitustilanne 25.4.2020

27.4.2020

Suur-Keuruu -lehdessä on 27.4.2020 julkaistu Matti Harjun kokoama tietopaketti Keuruun Kisailijoiden kesäajan kilpailujen tilanteesta korona-epidemian aikana.


Korona aiheuttaa epävarmuutta kisajärjestäjille

Koronaviruspandemia aiheuttaa peruutuksia ja rajoituksia tulevan kesän yleisötapahtumiin. Suomen hallitus on rajoittanut yli 500 hengen tapahtumien järjestämistä tällä tietoa 31.heinäkuuta asti. Lisäksi ovat voimassa 13. toukokuuta. asti yli 10 hengen kokoontumisrajoitukset ja edelleen yli 70-vuotiaiden riskiryhmärajoitukset.

Kisailijoiden Keurusrastit siirtyvät 9. toukokuulta elokuulle tai syksyyn. Kuntorasteja järjestetään 29. huhtikuuta alkaen syyskuun puoliväliin omatoimisina harjoituksina keskiviikosta lauantaihin.

Ampumahiihtoliiton alaisia kilpailuja ei korona-epidemian vuoksi toistaiseksi pidetä. Kisailijoiden ampumahiihtojaoston heinäkuun alun ampumajuoksut siirtyvät elo-syyskuulle tai jäävät pitämättä, kilpailujohtaja Reijo Rikala kertoi tilanteesta.

Keuruun 54. Juhannuskisojen kohtalo ratkeaa yleisurheilujaoston puheenjohtajan Terhi Järvisen mukaan sen jälkeen, kun Suomen Urheiluliitto tekee 6. toukokuuta päätöksiä kesän kilpailukalenterista ja yleisörajoitusten vaikutuksista järjestämismahdollisuuksiin.

Elokuun lopun peruutetut yleisurheilun Pariisin EM-kisat antavat tilaa siirrettyjen kotimaisten GP-kilpailujen sijoittelulle kalenteriin. Elokuuhun ovat sijoitetut Turun kansainväliset Paavo Nurmen kisat 11.elokuuta ja Turun Kalevan kisat 13.–16.elokuuta.

Kisailijoiden hiihtojaoston järjestämän 10. heinäkuuta juostavan Keuruun 8. Yömaratonin järjestelyt ovat periaatteessa valmiit. Lopullisia päätöksiä toteutuksesta tehdään myöhemmin, kun nähdään rajoitukset.

– Yhtenä mahdollisuutena on juosta lasten minimaraton erikseen, jotta voidaan noudattaa 500 hengen tapahtumarajoitusta, kilpailujohtaja Veikko Ahonen kaavaili järjestelyjä lauantaina 25.huhtikuuta.

Urheilujärjestöt ovat vain yksi osatekijä kesän epävarmoissa tapahtumajärjestelyissä. Löysässä hirressä ovat myös kesäteatterit ja lavatanssijärjestäjät, vaikka päähuomio uutisoinnissa on keskittynyt Ruisrockin ja Tangomarkkinoiden tapaisiin suuriin kymmenien tuhansien katsojien musiikkifestareihin.

Linkki Suur-Keuruun artikkeliin